Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέτωπο Άδ. Γεωργιάδη με Ευ. Βενιζέλο

Αποστάσεις Μητσοτάκη από την πρόταση Γεννηματά - "Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά τοξικός" ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος προαναγγέλλοντας ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση "θα κάνει όσες Προανακριτικές χρειαστεί"

Αποστάσεις κρατά η Ν.Δ. από την πρωτοβουλία της Φ. Γεννηματά για έναρξη διαλόγου αναφορικά με την αναθεώρηση του συντάγματος, καθώς “γαλάζια” στελέχη αφ’ ενός φωτογραφίζουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής ως “ανεπαρκείς”, αφ’ ετέρου συμφωνούν με την άποψη του Ευ. Βενιζέλου πως το υπάρχον πολιτικό κλίμα δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικού διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Απειλές

Εξ άλλου αυτό το θέμα έφερε στην επιφάνεια χθες, με διαδοχικές παρεμβάσεις του, και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, που χαρακτήρισε το πολιτικό κλίμα τοξικό για μία συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας. «Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής, δεν είμαστε σε κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτή η συζήτηση. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι μια κατ’ εξοχήν συναινετική διαδικασία. Το πολιτικό κλίμα στη χώρα έχει γίνει τοξικό πια. Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά τοξικός» είπε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης στον ρ/σ Αθήνα 9.84 ενώ λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στον ρ/σ 247, ακύρωσε τον εαυτό του προαναγγέλλοντας ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση “θα κάνει όσες προανακριτικές χρειαστεί”!

"Όχι ουρά του ΚΙΝ.ΑΛΛ."

Παράλληλα, στελέχη κοντά στον Κυρ. Μητσοτάκη εξηγούσαν χθες πως η αξιωματική αντιπολίτευση “δεν έχει κανέναν λόγο να εμφανιστεί ως ουρά του Κινήματος Αλλαγής”. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές απέρριπταν μία αναθεώρηση του “ελάχιστου κοινού παρονομαστή” και υπενθύμιζαν ότι η Ν.Δ. έχει δημοσιοποιήσει προτάσεις για την αναθεώρηση πριν από ενάμιση χρόνο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί “γαλάζιοι”, κυρίως “καραμανλικής” προέλευσης, είχαν στείλει μήνυμα διαφωνίας σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης του Κυρ. Μητσοτάκη προς τη Φ. Γεννηματά, οπότε το “όχι” της Ν.Δ. στο Κίνημα Αλλαγής υπαγορεύεται και από την ανάγκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποφύγει αχρείαστες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο