Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρωτοβουλία ανάδειξης της Μακρονήσου σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Video)

Για την πρωτοβουλία ανάδειξης της Μακρονήσου σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μίλησε στην ΕΡΤ ο πανεπιστημιακός πρώην υπουργός Πολιτισμού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς.

«Ξεκίνησε μια πρωτοβουλία από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να κινητοποιήσει υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε η Μακρόνησος να προστατευθεί τουλάχιστον από τις καταπατήσεις. Η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να συνδράμει αυτή την πρωτοβουλία ώστε να φτιαχτεί ο φάκελος για να αναδειχθεί η Μακρόνησος σε μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς και να ενταχθεί σε έναν αντίστοιχο κατάλογο της Unesco».

Όπως ανέφερε ο φάκελος αυτός πρέπει να περιλαμβάνει «μελέτη ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος, να υπάρχει φύλαξη και τακτική συγκοινωνία ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται όσοι θέλουν» και επανέλαβε ότι η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται «να υπενθυμίσει τι σημαίνει Μακρόνησος και να βοηθήσει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής ώστε να προχωρήσει το ζήτημα».

Επιπλέον ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι το θέμα γίνεται επίκαιρο με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και εδώ. «Είναι μια προσπάθεια να ξαναβρούμε την ιστορική μας μνήμη και να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό το πείραμα εθνικής και ειδικής διαπαιδαγώγησης ίσως πρωτοφανές στον κόσμο. Επειδή η Μακρόνησος ήταν τόπος που δοκιμάστηκε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ίδια η ηθική υπόσταση του ανθρώπου αυτό αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η συνέντευξη τύπου στον χώρο του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 - Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) όπου θα μιλήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς και Νίκος Μανιός, ο πρόεδρος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 Κώστας Μανταίος, ο αντιστασιακός, Μακρονησιώτης ΕΠΟΝίτης, Αλέκος Μιχαλόπουλος.

Kατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Να αναδειχτεί η Μακρόνησος σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

 

Δείτε όλα τα σχόλια