Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Μέρα γιορτής σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέρα γιορτής σήμερα

Γιορτινή μέρα η σημερινή. Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και η πατρίδα μας πανηγυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη. Χαρμόσυνα χτυπούν οι καμπάνες στα Καλάβρυτα και ο μητροπολίτης μοιράζει ευχές και λουλούδια στους συνανθρώπους του που μέχρι χθες έφτυνε κατάμουτρα ξορκίζοντας την “ανωμαλία” τους. Γιορτάζει σήμερα η εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Δαβάκη, που πραγματοποιεί επίσκεψη αλληλεγγύης στους καταυλισμούς των Ρομά, μοιράζοντας ρουσφέτια και υποσχέσεις. Γιορτή για τον Ιάσονα Φωτήλα, που σε ένδειξη σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία υπόσχεται πως δεν θα ξαναβγεί στην τηλεόραση να κατακεραυνώσει τους “σακάτηδες” που θέλουν και θέσεις ευθύνης σε δημόσια νοσοκομεία. Γιορτάζουν σήμερα στα Χανιά, όπου γονείς και εξωσχολικοί σημαιοστολίζουν το σχολείο που θα διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών.

Μέρα γιορτής για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη μισή Νέα Δημοκρατία, που από τα άγρια χαράματα αποτάσσονται τις ώρες και τις στιγμές που ξέφυγε από τα χείλη τους η λέξη “λαθρομετανάστης”. Γιορτάζουν σήμερα τα παιδιά με τους μαιάνδρους στα μπράτσα κι αφήνουν στεφάνια στα μνημεία του Ολοκαυτώματος και τα εβραϊκά νεκροταφεία. Γιορτάζουν σήμερα και δυο ντουζίνες δημοσιογραφικά γραφεία, σβήνοντας ειδήσεις - μαϊμού για πρόσφυγες και μετανάστες που βιάζουν παιδιά, τρώνε σκυλιά, αφοδεύουν σε εκκλησίες και πίνουν το αίμα Ελληνίδων παρθένων. Εορταστικό το κλίμα σήμερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, δημάρχους, δημοτικά συμβούλια και πρώην αγανακτισμένους κατοίκους να συμμετέχουν αδερφωμένοι στην εγκατάσταση οικίσκων στα ολάνθιστα hotspots της πρώτης μέρας της άνοιξης.

Γιορτή για όλους εμάς, που σιωπήσαμε, ανεχτήκαμε, κάναμε τα στραβά μάτια και κατάπιαμε τον μικρό και μεγάλο ρατσισμό του διπλανού μας. Γιορτή για όλους εμάς, που δεν ξεριζώσαμε τα ρατσιστικά στερεότυπα και τα ρατσιστικά κατάλοιπα που φύτεψαν στα μυαλά και στις ψυχές μας. Γιορτή για όλους εμάς, που δεν προστατεύσαμε τη διαφορετικότητα του γνωστού και άγνωστου άλλου. Μέρα γιορτής. Μόνο που, αν το καλοσκεφτείς, δεν θέλουμε μαύρους, κίτρινους, μουσουλμάνους, Εβραίους, γύφτους, αδερφές, λεσβίες, Αλβανούς, ανάπηρους, ανθέλληνες, λαθρομετανάστες, χοντρούς και άσχημους στη γιορτή μας. Θέλουμε να γιορτάσουμε μόνοι μας σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Γι' αυτό, σας παρακαλούμε, αδειάστε μας τη γωνιά κι αφήστε μας να γιορτάσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε να γιορτάζουμε: ελληνικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL