Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας (Video)

Όταν μιλάει για διγλωσσία η κ. Μπακογιάννη πρέπει να γνωρίζει ότι το άκρον άωτο της διγλωσσίας είναι αυτά που λέει η ίδια για το Μακεδονική και το τι λέει η Ν.Δ. Ο κ. Καμμένος είναι υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία έχει προγραμματικές δηλώσεις και τις εφαρμόζει. Δεν υπάρχει καμία διγλωσσία. Το δικό σας πολιτικό αδιέξοδο θέλετε να το ανάγετε σε εθνικό αδιέξοδο. Δεν βοηθάει αυτό που κάνετε. Δίνετε μια εικόνα μιας στείρας αντιπολίτευσης». «Αν υπάρχει θέμα κυβερνητικής κρίσης στην ιστορία είναι στη δική σας κυβέρνηση, μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά»

«Σήμερα την ευθύνη της κρίσης την έχει ο κ. Καμμένος, ή ο Ερντογάν;» είπε ο κ. Φίλης καλώντας την κ. Μπακογιάννη να αφήσει τις εντυπώσεις και πρόσθεσε ότι «έχει όριο ο αντιπολιτευτισμός».

"Εσείς φτιάξατε πολιτικά τον κ. Καμμένο"

«Δικός σας δημιούργημα είναι ο κ. Καμμένος. Εσείς τον φτιάξατε ως πολιτικό και σήμερα κάνετε κριτική» «Mea culpa» απάντησε η κ. Μπακογιάννη.

«Γιατί μιλάτε με τόσο απαξιωτικό τρόπο σήμερα. Ο κ. Καμμένος είναι δημιούργημα της οικογένειας Μητσοτάκη. Γιατί τον απαξιώνεται; Είναι δημιούργημα της» συνέχισε ο κ. Φίλης. Το μέγιστο πρόβλημα είναι ο απρόβλεπτος Ερντογάν κατέληξε ο κ. Φίλης.

«Είναι πολύ κοντά μας ο πόλεμος. Η Ελλάδα είναι στη μεθόριο της δύσκολης αυτής πραγματικότητας» ανέφερε για τους νεκρούς στο Αγαθονήσι τονίζοντας ότι «έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό η διέλευση προσφύγων, αλλά οι ανθρώπινες τραγωδίες όπως αυτή στο Αγαθονήσι γίνονται όλο και πιο συχνά κανόνας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η ΕΕ δεν πρέπει να επιλέγει μια αντιμεταναστευτική πολιτική, ενισχύοντας την ακροδεξιά».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σημείωσε πως «Το υπ. Εξωτερικών έχει λειτουργήσει επαρκέστατα στο θέμα».Υπογράμμισε ακόμα πως «γίνονται όλες οι παρεμβάσεις» προσθέτοντας: «Η δήλωση Καμμένου περί ομηρίας είναι προσωπική άποψη, δεν απηχεί τη θέση της κυβέρνησης».

Βασική κατεύθυνση στην πολιτική της Τουρκίας είναι το άνοιγμα στην Κεντρική Ασία

«Οι δύο στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι, για ένα περιστατικό που μέχρι τώρα ήταν συνηθισμένο. Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί διπλωματικά, έχει θέσει το θέμα στην ΕΕ», σημείωσε ο κ. Φίλης.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εκτίμησε πως «ο κόσμος ανησυχεί με τον Ερντογάν και όχι με την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως «μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς». Ο κ. Φίλης κάλεσε όσους καταφέρονται κατά της κυβέρνησης «να μας πουν τι προτείνουν για το θέμα αυτό». «Τι προτείνουν, τσαμπουκάδες;» ρώτησε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως «ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις ώστε να πιέσει για να μην υπάρχει κουρδικό κράτος». «Η ΕΕ δεν νοιάζεται και πολύ για την Τουρκία. Οι βλέψεις της Τουρκίας σήμερα είναι προς την Κεντρική Ασία, ώστε να παίξει έναν αυτοκρατορικό ρόλο. Το βασικό πλαίσιο πολιτικής της Τουρκίας είναι το άνοιγμα προς την κεντρική Ασία. Βεβαίως, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στο Αιγαίο», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Όταν η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στον υπουργό Άμυνας ο κ. Φίλης απάντησε: «Η Ντ. Μπακογιάννη ζει μια πολιτική σχιζοφρένεια στο θέμα του Σκοπιανού».

Αφορολόγητο και το θέμα των συντάξεων πρέπει να συζητηθούν

Σε ό,τι αφορά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  υποστήριξε πως «διαμορφώνεται η δυνατότητα να πάμε σταδιακά σε μια πραγματικότητα με ανάπτυξη που θα αφορά και τους φτωχότερους, που πλήρωσαν πολλά αυτά τα χρόνια».

«Το αφορολόγητο και το θέμα των συντάξεων πρέπει να συζητηθούν κατά τη διαδικασία εξόδου από το Μνημόνιο», υποστήριξε ο κ. Φίλης, ενώ συμπλήρωσε πως «πρέπει να δούμε το θέμα των υπερπλεονασμάτων».

Παράλληλα, σχολίασε ότι «ο εθνικός διάλογος για την έξοδο από το Μνημόνιο δεν πρέπει να περιορίζεται στην αντιπαράθεση», γιατί, όπως είπε, «χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου και ανάπτυξης».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL