Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Οι παρθένες των ΜΜΕ και της μπάλας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι παρθένες των ΜΜΕ και της μπάλας

Η πανικόβλητη και, ως εκ τούτου, άκρως αδίστακτη ελληνική Ακροδεξιά έχει πλέον περάσει σε μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση εναντίον του «καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ», μη διστάζοντας να θυσιάσει και δικούς της ανθρώπους, ειδικά όταν αυτοί έχουν συγκρουστεί με άλλους "γαλάζιους" φεουδάρχες.

Έτσι, αίφνης, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ανακάλυψαν ότι υπάρχουν κουμπούρια στο ποδόσφαιρο. Ξέχασαν τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ή τον μακαρίτη Μάκη Ψωμιάδη.

Θα είχε, όμως, ενδιαφέρον να μάθουμε με ποια δικαιολογητικά πήραν άδεια οπλοφορίας οι όποιοι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών εταιρειών ή οι μεγαλομέτοχοί τους, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν σε βάρος τους καταδίκες. Πέρασε π.χ. από ψυχίατρο ο κ. Σαββίδης, που εμφανίζεται τώρα μετανιωμένος; Και τι το χρειαζόταν το περίστροφο όταν περιστοιχίζεται από ένοπλους εν ενεργεία αστυνομικούς και σωματοφύλακες;

Θαρρώ πως η απάντηση βρίσκεται στην προκλητικότατη δήλωση ενός από τους πρώτους ανθρώπους με τους οποίους επικοινώνησε στη Ελλάδα ο επιχειρηματίας. Δήλωσε λοιπόν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Τον Πόντιο, αφού δεν τον σέβεστε, θα τον φοβάστε»!

Τολμάει και εμπλέκει σε μια άθλια ιστορία ενός αμετροεπούς ολιγάρχη τους Έλληνες Πόντιους;

Όταν ο κ. Σαββίδης άρχισε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, τον πλησίασαν άνθρωποι που επιδίωκαν τη σωτηρία του χρεοκοπημένου ΠΑΟ (Κωνσταντινουπόλεως). Όλοι αυτοί, με πρώτο τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης και νυν ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδωρή Ζαγοράκη, δεν είχαν σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με άλλη αριστερή παράταξη. Και όλες οι μεγάλες επενδύσεις του κ. Σαββίδη έγιναν επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Και αναφέρω επίτηδες τον κ. Βενιζέλο διότι γνωρίζει τα του ΠΑΟΚ από την υπόθεση της μετεγγραφής του καλαθοσφαιριστή Γαλακτερού έως την ανάμειξη στα διοικητικά του κ. Μπατατούδη, μεγαλοεργολάβου τότε, που ενδεχομένως καταστράφηκε από αυτήν την ιστορία.

Ο κ. Σαββίδης κρατούσε πάντα μια δεξιά θέση, όσο κυβερνούσαν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (πρώην βουλευτής του Πούτιν ήταν) και μίλησε με καλά λόγια για τον κ. Τσίπρα έπειτα από την καρατόμηση από τη Ν.Δ. του συνεργάτη του και εξ αγχιστείας συγγενή του Αντρέα Παπαμιμίκου, προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ.λπ.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαββίδης «πολιτογραφήθηκε» συριζαίος από τα μέσα ενημέρωσης των αντιπάλων του στο ποδόσφαιρο, δηλαδή των κ. Μαρινάκη και Αλαφούζου κ.λπ. όταν διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια και αγόρασε το "Έθνος".

Δηλαδή οι παρθένες των μέσων ενημέρωσης ανακάλυψαν αίφνης τον κίνδυνο να υπάρξει στα ΜΜΕ και μια φωνή που δεν θα χαρακτηρίζει την Ελλάδα σαν Βενεζουέλα, Κούβα, Βόρεια Κορέα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Έτσι εξηγείται και η ανακοίνωση της κ. Σπυράκη ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος εδώ και τρία χρόνια χτίζουν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής. Χρησιμοποιούν επιχειρηματίες άλλοτε για να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και άλλοτε για να ισοφαρίσουν τους τραγικούς χειρισμούς τους στο θέμα των Σκοπίων»(!).

Όροι όπως διαπλοκή και ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα έπρεπε να αποφεύγονται από την έμπειρη δημοσιογράφο, αλλά έλα που το κουμάντο πλέον στο νέο κόμμα της το κάνει ένας έξαλλος ακροδεξιός! Που συμφωνεί με τον Σαββίδη και τον στρατό των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ στο "Μακεδονικό"...

Είμαστε χρυσόψαρα; Προφανώς αυτό πιστεύουν οι σημερινές ηγεσίες των κομμάτων που έχτισαν ένα άθλιο καθεστώς ανομίας από τις εργασιακές σχέσεις και το πελατειακό κράτος ώς το ποδόσφαιρο. Να λοιπόν και η κ. Γεννηματά: «Μας είπε (σ.σ.: ο κ. Τσίπρας) ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση στον χώρο χωρίς να υπολογίζει κανείς το πολιτικό κόστος. Και εγώ τον ρωτώ ευθέως. Γιατί δεν το έπραξε μέχρι σήμερα; Ποιος τον εμπόδισε; Είναι ή δεν είναι κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο;».

Ελπίζω ότι η κ. Φώφη θυμάται ότι το κόμμα της κυβέρνησε την Ελλάδα πάνω από είκοσι χρόνια, ώς το 2015. Γιατί δεν το έπραξε τότε; Ποιος στήριξε τον Κοσκωτά, τον Σαλιαρέλη, τον Κόκκαλη, που ανέλαβαν διαδοχικά τον Ολυμπιακό, ποιος χάρισε -με νόμο- τα χρέη, όπως και σε άλλες ομάδες; Τόσο θράσος;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL