Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διήμερο Αφιέρωμα στη Γυναίκα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» διοργανώνει διήμερο Αφιέρωμα στη Γυναίκα, την Παρασκευή και το Σάββατο 16 & 17 Μαρτίου.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα (ευρωβουλευτής), η Φωτεινή Νικηταρά  (από τις 600 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών) και η Ειρήνη Σιώζου (από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων) θα μιλήσουν για τη βία και τους αγώνες των γυναικών, την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 7.00μμ, ενώ το Σάββατο από τις 8.00μμ «Οι Γυναίκες κάνουν πάρτι».

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο, Δείτε στο facebook: εδώ η 1η μέρα & εδώ η 2η μέρα

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του διημέρου:


Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώρα 7.00μμ

Η βία κατά των γυναικών -σε όλες τις εκφάνσεις της- και οι αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα και τη χειραφέτησή τους θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης με τις:

Κωνσταντίνα Κούνεβα (ευρωβουλευτής): Θα αναφερθεί στους αγώνες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία -και ιδιαίτερα στην εγκληματική βία των εργολάβων καθαριότητας- και στην προσωπική της περιπέτεια που την κατέστησε «σύμβολο» αντίστασης.

Φωτεινή Νικηταρά (από τις 600 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής): Θα μιλήσει για την κρατική βία και καταστολή, τον πολύμηνο αγώνα και την τελική νίκη και δικαίωσή τους.

Ειρήνη Σιώζου (Νομική Σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων): Θα μιλήσει για όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών, θα καταθέσει στοιχεία και θα ενημερώσει για τις ενέργειες της Πολιτείας.

Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 8.00μμ

Προβολή ταινίας μικρού μήκους -σχετικής με το αφιέρωμα- στις 8.00μμ και στη συνέχεια «Οι Γυναίκες κάνουν πάρτι», έτσι όπως αυτές ξέρουν, με καλεσμένα όλα τα φύλα, όλες τις φυλές και όλες τις ηλικίες.

Διαβάστε:

Το αφιέρωμα στον Quentin Tarantino στο «Καλλίπολις»

Το Πρόγραμμα προβολών του Μαρτίου 2018 στο «Καλλίπολις»

Το συνολικό Πρόγραμμα του Μαρτίου 2018 στο «Καλλίπολις»

Εδώ όλες οι δραστηριότητες του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο