Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Γ. Βασιλειάδης: Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό, αλλά δεν το έκανα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βασιλειάδης: Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό, αλλά δεν το έκανα (Video)

https://www.youtube.com/embed/GYwRr4IV94s

O κ. Βασιλειάδης αναφερόμενος στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ότι «φέτος είχαμε ένα πρωτάθλημα που είχε μπει σε διαφορετικές βάσεις, με κανονισμούς από την FIFA και την ΟΥΕΦΑ, αποκομμένο στο μέτρο του δυνατού (όχι όσο θα θέλαμε) το σύστημα διαιτησίας από την ομοσπονδία και από τα συστηματάκια εξουσίας που διαμόρφωναν αυτό που συνηθίζαμε να λέμε παράγκα.».

«Είχαμε διαφορετικό πρωτάθλημα, ενδεχομένως το ίδιο το σύστημα να μην μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Τελευταία συμβαίνουν φαινόμενα που δεν μας τιμούν ωστόσο καμία σχέση η βαρύτητά τους με το παρελθόν. Για παράδειγμα μιλάμε για τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού από πτώση αντικειμένου όταν προηγούμενα χρόνια μιλάγαμε για τραυματισμό του προπονητή επειδή μπήκε όλος ο κόσμος. Δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε παρέμβαση» υποστήριξε ο κ. Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός αθλητισμού πρόσθεσε ότι δεν μπορούσαμε να βλέπουμε χωρίς να κάνουμε παρέμβαση και χωρίς να υποχρεώσουμε τα όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Σημείωσε μάλιστα ότι τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου δεν έγιναν ποτέ σεβαστά στη χώρα μας.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αυτή έφερε στο προσκήνιο τους τακτικούς δικαστές που αποτελούν εχέγγυο για την ευθυκρισία σε μια δημοκρατία. Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε ότι η FIFA ζητάει από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα ενώ δήλωσε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με τη FIFA.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο ποδόσφαιρο από αυτή την κυβέρνηση δεν είχαν γίνει ποτέ στα χρονικά

Ερωτηθείς αν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση στον ΠΑΟΚ ο υφυπουργός αντέτεινε ότι "ο ΠΑΟΚ έχει παίξει 8 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών" και αναρωτήθηκε "αν δεν ευνοούνταν δηλαδή, θα έπαιζε όλο το πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών;"

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι θα υπάρξει κατηγορητήριο για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ από τα όργανα ενώ μιλώντας για τη βούληση της κυβέρνησης για εξυγίανση στο ποδόσφαιρο τόνισε: "Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό αλλά δεν το έκανα. Θέλουμε να φύγουν οι σκιες και να υπάρχουν κανόνες να εναρμονιστεί το κανονιστικό πλαίσιο με τη FIFA".

Απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτηκε την παραίτησή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε στην αντιπολίτευση από την οποία προέρχονται αυτές οι αιτιάσεις ότι "ζητάει εκλογές από την πρώτη μέρα, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από την αντιπολίτευση διότι αντιμετωπίζει όλα τα θέματα σαν τάβλι και ζάρια, ακόμα και τα εθνικά.

Τέλος ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στο ποδόσφαιρο με αυτή την κυβέρνηση, δεν είχαν γίνει ποτέ στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. "Έχουμε καταφέρει πράγματα, κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL