Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Σκοτώνουν το ποδόσφαιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκοτώνουν το ποδόσφαιρο

Άλλη μια φορά το ποδόσφαιρο γίνεται πεδίο πολέμου και καταστροφών. Οι προχθεσινές σκηνές τού εκτός εαυτού κουμπουροφόρου προέδρου έκαναν τον γύρο του κόσμου ζημιώνοντας βαριά το ποδόσφαιρο, τον φίλαθλο κόσμο, την ίδια τη χώρα μας.

Τα τελευταία γεγονότα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία όταν όλοι γνωρίζουμε και θυμόμαστε όσα προηγήθηκαν πρόσφατα και παλαιότερα. Για χρόνια νόμοι δεν εφαρμόζονται, διακηρύξεις μένουν στον αέρα, "εξυγιάνσεις" έρχονται και παρέρχονται, όμως οι πρακτικές των βασικών παραγόντων, των κάθε φορά νονών, παραμένουν ή επαναλαμβάνονται με αποτέλεσμα την πλήρη καταρράκωση του αθλήματος και όσων κινούνται γύρω από αυτό.

Η ζούγκλα των αφεντικών καλά κρατεί και δυστυχώς κάθε φορά οι υποτροπές είναι και χειρότερες. Όταν μπροστά στην ασυδοσία και την ανομία στο ποδόσφαιρο κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων χρεοκόπησαν, η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος στο χάος με όποιο κόστος, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, αν θέλει να μην προστεθεί ακόμη μια χρεοκοπία. Όχι, δεν ξεχνάμε την ανοχή ή την εξυπηρέτηση πρακτικών από τις προηγούμενες ηγεσίες στον αθλητισμό και ας μην υποκρίνονται σήμερα με κορώνες προχειρότητας δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός που παράγκες, στημένα παιχνίδια και στοιχήματα "πρωταγωνιστούσαν". Θυμόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου αλώνιζαν οπαδικοί στρατοί, τον υπόδικο "κόκκινο" ιδιοκτήτη που κραύγαζε για "χούντα στην κυβέρνηση", ενώ και ο "πράσινος" ιδιοκτήτης, ξεχνώντας αντιπαλότητα χρόνων, έγινε συνεργάτης στις αντιπολιτευτικές κόντρες.

Χωρίς ολοκληρωτική αντιμετώπιση - τομή των παρανομιών, των εξαγορών, της διαφθοράς, του εκμαυλισμού, χωρίς τιμωρία ενόχων και υπαιτίων, χωρίς πραγματική πολιτική, θεσμική, δημοκρατική βούληση από όλους μας, κάθε προσωρινό "χάπι" είναι καταδικασμένο.

Τώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL