Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS / Ν.Δ.: "Επιχείρηση συμψηφισμός" με στόχο τον αποπροσανατολισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS / Ν.Δ.: "Επιχείρηση συμψηφισμός" με στόχο τον αποπροσανατολισμό

“Σωσίβιο” στην τακτική του συμψηφισμού ψάχνει ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου να καταφέρει να πάρει τη “ρεβάνς” από την κυβέρνηση, με βασική επιδίωξή του να στείλει μήνυμα πως “όλοι ίδιοι είναι” και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα που αυτή η υπόθεση έφερε στην επιφάνεια.

Άλλωστε, η αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως και η κοινοβουλευτική συζήτηση για την Προκαταρκτική Επιτροπή, έχει προκαλέσει αποσυσπείρωση και εσωστρέφεια: ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε στη Βουλή να “καπελώνει” απροσχημάτιστα τον πρόεδρο της Ν.Δ. με αρχηγική εμφάνιση και ακροδεξιά πολιτική πλατφόρμα. Ταυτόχρονα, οι κραυγές του Άδ. Γεωργιάδη στις... αμέτρητες εμφανίσεις του, μαζί με τις χυδαιότητες κατά του πρωθυπουργού, έφεραν πολλούς στη Ν.Δ. αντιμέτωπους ξανά με τα... όρια της ανοχής και της υπομονής τους σε σχέση με το πώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος έχει καταφέρει να γίνει “εικόνα” της Ν.Δ. - μια εικόνα που ουδόλως αρέσει σε πολλούς “φιλελεύθερους”, αλλά και “καραμανλικούς”.

Η υπόθεση Σαλμά

Σαν να μην έφταναν αυτά, οι ίδιοι οι αριθμοί των υπερβάσεων στη φαρμακευτική δαπάνη φέρνουν τον Κυρ. Μητσοτάκη αντιμέτωπο με τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του κόμματός του, ενώ το σκάνδαλο Novartis δοκίμασε και την περασμένη εβδομάδα τις σχέσεις του με τον βουλευτή του και πρώην υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, που έχει προκαλέσει εδώ και ημέρες αμηχανία και δυσφορία στη Ν.Δ. επειδή ουδέποτε ενημέρωσε για τις επαφές του με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της έρευνας των αμερικανικών αρχών για το σκάνδαλο Novartis, αρνήθηκε την περασμένη εβδομάδα να συνυπογράψει την πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των Π. Κουρουμπλή, Αν. Ξανθού και Π. Πολάκη. Μάλιστα, για μερικές ώρες ο Μ. Σαλμάς φέρεται να βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διαγραφή, καίτοι στο τέλος έγινε σεβαστή η “ευαισθησία” του, όταν κι εκείνος συμφώνησε να εκδώσει δήλωση στην οποία διευκρινίζει πως δεν έχει καμία επί της ουσίας διαφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, έστω και χωρίς την υπογραφή Σαλμά, την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή θα διεξαχθεί η ίδια συζήτηση σε βάρος των τριών κυβερνητικών στελεχών της παρούσης κυβέρνησης, με τη Ν.Δ. να ποντάρει τα ρέστα της στον συμψηφισμό. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, ώστε ενώ έχει προσπαθήσει να απαξιώσει ήδη τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων καταγγέλλοντας "σκευωρία", η ίδια να στηρίζει την πρότασή της σε μια... ανώνυμη επιστολή. Κι όλα αυτά, ενώ όλα δείχνουν ότι σε λίγο θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία άλλη... "σκευωρία", που αφορά σε μίζες με "ταρίφα" 7% στο μετρό την περίοδο 2003-2007, βάσει των στοιχείων που έστειλε η γερμανική Δικαιοσύνη στην ελληνική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL