Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Αν και προκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σχολίασε / Σιγή Ν.Δ. για την πολιτική αλητεία Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν και προκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σχολίασε / Σιγή Ν.Δ. για την πολιτική αλητεία Γεωργιάδη

Στην απόλυτη αθλιότητα και χυδαιότητα κατέληξε η διαρκής “κλιμάκωση” των αντιδράσεων του Άδ. Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis, καθώς χθες έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί -υπό μορφή ερωτήσεως- πως ο πρωθυπουργός “τα παίρνει”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, απέφυγε να σχολιάσει το παραλήρημα του αντιπροέδρου του, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και της Κουμουνδούρου, ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Κατ. Παπακώστα επανέφερε την πρότασή της για παραίτηση Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., λέγοντας (Ραδιόφωνο 24/7) ότι “δεν μπορεί ένας φορέας να χρεώνεται προσωπικές παραλείψεις”.

"Θα τους γδάρω"!

«Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας, που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην Επιτροπή όταν θα πάω» ισχυρίστηκε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

"Πολιτική αλητεία"

Η ακραία χυδαιότητα του Άδ. Γεωργιάδη σχολιάστηκε με δηκτικό τρόπο από κυβερνητικούς παράγοντες, που τόνιζαν με νόημα ότι “η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis”. “Ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δεν μπορεί, θα έχει και η Novartis” κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, για “κακοήθεια” και “χυδαιότητα” έκανε λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ. “Κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του. Αν ο Άδ. Γεωργιάδης δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας. Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία” επισήμανε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, παρά την ως άνω ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. δεν μπήκε στον κόπο να πάρει θέση για τη χυδαιότητα του αντιπροέδρου της, ενώ αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει ο ίδιος ο Άδ. Γεωργιάδης. Με ανάρτησή του, λοιπόν, στο Twitter, επέμεινε στη χυδαιότητα: “Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί διασύρονται με ‘πιθανόν’, ‘άκουσα’ κ.λπ. Δεν κατάλαβα γιατί ο κ. Τσιπρας θέλει να εξαιρείται ειδικά αυτός από τις φήμες. Όσα έχω ακούσει για αυτόν θα κατατεθούν ενόρκως από μένα στην Επιτροπή και η Δικαιοσύνη θα δράσει” ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης.

"Γαλάζιες" πιέσεις για αφαίρεση της δικογραφίας από την Εισαγγελία Διαφθοράς

Παράλληλα, χείρα βοηθείας στους εφέτες που φέρονται να επιδιώκουν την αφαίρεση της δικογραφίας από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη έτεινε χθες η Ν.Δ. διά του βουλευτή και τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Γεωργαντά. Μιλώντας στον ρ/σ Alpha και ερωτηθείς “αν πρέπει η δικογραφία να πάρει στα χέρια εφέτη ανακριτή”, ο στενός πολιτικός φίλος του αντιπροέδρου της Ν.Δ., που προαλείφεται για μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, απάντησε θετικά. “Αυτό είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου. Όταν υπάρχει διαδικασία ερεύνης περί αδικημάτων με διαφθορά πολιτικών προσώπων, εκεί ούτως ή άλλως ο νόμος προβλέπει ότι υπάρχει μια εποπτεία από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το καλύτερο για όλους και το πιο αξιόπιστο και πιο γρήγορο θα ήταν να υπάρξει τελικά αυτή η επιλογή, η οποία ακολουθήθηκε και σε άλλες διαδικασίες και η οποία νομίζω ότι έχει πολλά φίλτρα και αξιοπιστίας και τεκμηρίωσης” επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς, για να προσθέσει: “Καλώς ή κακώς, καλώς για μένα, έχουν υποβληθεί κάποιες εγκλήσεις κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειριστήκαν την υπόθεση μέχρι σήμερα. Αυτό δημιουργεί πολλά ζητήματα. Ζητήματα εξαιρέσεων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL