Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Η προανακριτική για τη Novartis ήταν το μοναδικό θεσμικό βήμα για να μην μείνει καμία σκιά (Video)

"Αυτό που είπαμε από την αρχή, ήταν ότι θα ακολουθήσουμε όλες τις θεσμικές διαδικασίες", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ πρόσθεσε πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θεσμική παρατυπία που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Τα νομικά ζητήματα λόγω της κακής ποιότητας του νόμου περί ευθύνης υπουργών δημιουργούν ένα πήγαινε - έλα μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης» εξήγησε.  Η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής ήταν το μοναδικό θεσμικό βήμα για να μην μείνει καμία σκιά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Σημείωσε δε ότι "θεσμικά ατοπήματα είναι οι απειλές εναντίον μαρτύρων, οι μηνύσεις κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, η προσπάθεια εκφοβισμού και άμεσης παρέμβασης στη δικαιοσύνη και τίποτε από αυτά δεν έχει κάνει η κυβέρνηση...Όλα αφορούν την αντιπολίτευση και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αρχίζουν να διεκδικούν ξανά ηγετικούς ρόλους", τόνισε.

Μάλιστα αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «προανήγγειλε περί τα 10 ειδικά δικαστήρια για τον Πρωθυπουργό». Πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπολίτευση ότι «επέμεινε στη διαδικασία για να αποφύγει την ουσία των ζητημάτων».

Ειδικότερα για την επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο ανέφερε ότι δεν θα γινόταν, αν γνώριζε τη διαδικαστική φάση στην οποία ήταν η δικογραφία και όπως εξήγησε πήγε για να ενημερωθεί για τη διαδικασία.

Απέκλεισε κάθε σενάριο εκλογών λέγοντας: "δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο (σ.σ. για πρόωρες εκλογές) και πως "βασικός μας στόχος είναι η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία, που φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας και το σύνολο της στρατηγικής μας καθορίζεται από τον μεταμνημονιακό ορίζοντα". "Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάμε σε εκλογές πριν από τη λήξη της 4ετίας" τόνισε.

Καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα ο στόχος της κυβέρνησης

"Επιμένουμε στη γραμμή της εξόδου χωρίς γραμμή προληπτικής στήριξης" είπε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ μίλησε στα θετικά μηνύματα της οικονομίας και τις συνεχόμενες αναβαθμίσεις με πρόσφατη την τελευταία από τη Moody's.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, προανήγγειλε ότι αύριο στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, θα γίνουν πάρα πολλές συναντήσεις, και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας, και του Έλληνα πρωθυπουργού, και του κ. Αναστασιάδη".

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, επεσήμανε ότι «αν και υπάρχει αποκλιμάκωση ανησυχούμε και παρακολουθούμε», ενώ τόνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα θα βρεθεί στην ατζέντα και του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε πως δεν υπάρχει πίεση από τρίτα μέρη και συνέστησε υπομονή.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο