Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Οι κλαδικές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται αλλαγή ατζέντας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι κλαδικές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται αλλαγή ατζέντας

Άκουγα χθες στη Βουλή τα μεγαλοστελέχη (λέμε τώρα) της Ν.Δ. και της συνιστώσας της με τα πολλά ονόματα (είναι και τα δανεικά κι αγύριστα, βλέπετε) να προσπαθούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία, φωνάζοντας ή βρίζοντας. Ένας ο στόχος: να γλιτώσουν τον διασυρμό οι άνθρωποί τους, άσχετο αν τα καμώματά τους τα είχε καταγγείλει έως και η κ. Μπακογιάννη πριν από 7 χρόνια.

Δεν τους ενοχλεί το μεγάλο φαγοπότι που έγινε επί των ημερών τους. Είναι η απόφαση να ψηφίσουν οι βουλευτές σε 10 κάλπες και όχι σε μια. Εκτός από το κοντινό 2014, στο μακρινό '89, ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας παραδόθηκε στη χλεύη προτού δικαστεί διότι ακόμη κι οι μισοί από τους άλλοτε πειθήνιους πράσινους συναδέλφους του στη Βουλή τον έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο με την απίστευτη πλειοψηφία των 247. Αυτό ήθελαν να αποφύγουν οι θιασώτες της μιας κάλπης...

Δυστυχώς, ούτε η κωλυσιεργία ούτε τα κόλπα των αποχωρήσεων από τη Βουλή μπορούν να αλλάξουν κάτι πέραν της ικανοποίησης των φανατικών οπαδών της Ακροδεξιάς και των πανικόβλητων κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου κ.ά.

Η υπόθεση της Novartis έχει πολύ μέλλον και πολύ λίγη σημασία έχουν οι τραμπούκικες συμπεριφορές ανθρώπων που ούτε να παραδώσουν -τυπικά έστω- την εξουσία δεν μπορούσαν. Ενώ έφτιαξαν (οι ίδιοι) ένα χαλύβδινο συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των επίορκων υπουργών, τώρα ωρύονται και απειλούν επειδή η τακτική Δικαιοσύνη ακολουθεί τις δικές τους ευρηματικές διαδικασίες.

Σχιζοφρένεια, ιδιωτεία ή πολιτική αλητεία; Μπα, όλα είναι απόρροια της πεποίθησης των στελεχών των δυο κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα ότι το εκλογικό σώμα έχει μνήμη χρυσόψαρου και αδυνατεί να θυμηθεί ποιοι λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο, ποιοι επικαλούνται το (θεσπισμένο από τους ίδιους) νόμιμο της απληστίας τους, ποιοι ξεχνούν να δηλώσουν απίστευτα περιουσιακά στοιχεία σε παραδείσια ταμεία αλλά ακόμη και ακίνητα εντός της Ε.Ε.

Έτσι, πίσω από τις κραυγές και τις κατάρες, οι κλαδικές των δυο κομμάτων στη Δικαιοσύνη εργάζονται πυρετωδώς για να παράξουν άλλο ένα εξάμβλωμα με νόμιμη επένδυση, ώστε οι έντιμοι δικαστικοί να παραμεριστούν και οι «παναθηναϊκάκηδες» να στείλουν στο αρχείο τις όποιες καταγγελίες.

Ταυτόχρονα, η αξιωματική αντιπολίτευση και η πράσινη συνιστώσα της έχουν κηρύξει συναγερμό σε όλες τις δυνάμεις που με τον ένα ή άλλο τρόπο συντάσσονται με τις απόψεις τους. Εννοώ τις συντεχνίες ή άλλες οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ξαφνικά ανακάλυψαν όλα τα στραβά κι ανάποδα αυτής της κυβέρνησης, ακριβώς τώρα που έσκασε το σκάνδαλο. Έτσι θα έχουν και τα κανάλια τους πρώτο θέμα για να ξεχνούν οι τηλεθεατές τους τη Novartis.

Ας αφήσουμε την εντεταλμένη ΠΟΕΔΗΝ και τις εκτεθειμένες δικαστικές ενώσεις. Εχει πολύ ενδιαφέρον τι ανακάλυψαν π.χ. οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: «...Την ώρα που ανακοινώνονται μέτρα... σωτηρίας, όπως η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα, οι ήδη υπάρχουσες δομές μαστίζονται από πρωτοφανή, οξύτατα προβλήματα και οδηγούνται σε διάλυση(...)». Σκεφτείτε έναν νομικό να έχει άποψη για τους οδοντίατρους! Είπαμε αντιπολίτευση, αλλά το πέρασμα στην ατέλειωτη επικράτεια του γελοίου είναι ύπουλο όταν πρυτανεύει ο φανατισμός.

Επίσης, απολαύσαμε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, γνωστό και για την αισθητική του, να κηρύσσει -αυτός, πριν από τα σωματεία- απεργία των απασχολούμενων (με διάφορες συμβάσεις) στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Άλλος δήμαρχος, πράσινος, δήλωνε ότι η διετής προσχολική εκπαίδευση υπάρχει μόνο στη Βόρεια Κορέα. Άρα όσοι στέλναμε τα παιδιά μας στα προνήπια, αν βρίσκαμε θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία, αλλιώς (όσοι μπορούσαν, πληρώνοντας) στα ιδιωτικά, μάλλον στη Βόρεια Κορέα ζούσαμε, αν και στην εξουσία ήταν το δικό τους κόμμα. Οσο γι’ αυτούς που μαζεύτηκαν και έβριζαν, καλό θα είναι να δηλώσουν τι σπουδές έχουν κάνει και ταυτίζουν τα προσόντα τους με αυτά των νηπιαγωγών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Είναι δυνατόν, όμως, όλα αυτά τα κωμικοτραγικά να λειτουργήσουν σαν παραμορφωτικός φακός που θα σκοτεινιάζει τα σκάνδαλα Novartis, Panama Papers, κ.λπ. και θα κάνει τους παθητικούς ακροατές, τηλεθεατές να τα συμψηφίσουν με την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (που θα εφαρμοστεί πλήρως έπειτα από μια τριετία) ή με την ίδρυση νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Το «Μακεδονικό» δεν έριξε την κυβέρνηση. Ούτε οι άδειες για νομιμοποίηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Ούτε η διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Τι άλλο θα δούμε εωσότου «μιλήσουν» κάποιοι λογαριασμοί που δεν είναι εξωτικών τηλεφωνικών εταιρειών; Οψόμεθα*...

*Αυτά γράφονται Τετάρτη απόγευμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL