Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ακροδεξιό μανιφέστο / Α. Σαμαράς: "Αρκετά σας ανεχθήκαμε"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιό μανιφέστο / Α. Σαμαράς: "Αρκετά σας ανεχθήκαμε"!

Το “καπέλωμα” του Κυρ. Μητσοτάκη, το ακροδεξιό μανιφέστο εφ’ όλης της ύλης, αλλά και η ομολογία ότι το παλιό πολιτικό σύστημα “αρκετά ανέχτηκε” την Αριστερά στην εξουσία -ή, μάλλον, στην κυβέρνηση- χαρακτήρισαν την παρέμβαση του Αντ. Σαμαρά χθες στη Βουλή, κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πολλές φορές, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, τη φράση “θα λογοδοτήσετε”, μην κρύβοντας τη ρεβανσιστική του διάθεση.

“Δεν ήρθα για να απολογηθώ, αλλά για να καταγγείλω” ήταν η πρώτη -ενδεικτική- φράση του πρώην πρωθυπουργού, που εξέφρασε “βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα”. “Ήρθα να καταγγείλω τους κινδύνους που δημιουργούν για τη χώρα και το πολίτευμα” υπογράμμισε ισχυριζόμενος πως “πάει να δημιουργηθεί ένα ολέθριο προηγούμενο: κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώνει την προηγούμενη”. Ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο ακόμη και για το “τέλος της αστικής δημοκρατίας στον τόπο μας”, ενώ ισχυρίστηκε ακόμη πως ο ίδιος “πολέμησε” τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Η σκευωρία βγάζει μάτι. Εξανάγκασαν σε παραίτηση την εισαγγελέα Διαφθοράς. Είχε εντοπίσει πρόσωπα και λογαριασμούς θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια πρόσωπα και ποιους λογαριασμούς είχε εντοπίσει. Έστρεψαν την έρευνα αλλού. Στη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων» συνέχισε προσθέτοντας πως “πρώτα έστησαν τη συκοφαντία, άρχισαν να τη διαδίδουν και μετά βρήκαν τους ψευδομάρτυρες για να τη δέσουν”.

“Δεν ψάξατε για τους ενόχους, τους επιλέξατε νωρίτερα εσείς” ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς τονίζοντας, εξάλλου, πως “η όλη υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων”. “Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο” εξήγησε. Υιοθετώντας, μάλιστα, απειλητικούς τόνους, ο πρώην πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι “θα φτάσει μέχρι τέλους” γιατί “αυτό το πραξικόπημα πρέπει να σταματήσει”.

“Εμένα οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν, αλλά θα ανοίξουν και οι δικοί τους. Κάποια στιγμή οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα αναγκαστούν να απαντήσουν” επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για τη “μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους”.

Συλλαλητήριο και... "λαθρομετανάστες"

Ο Αντ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να “καπελώσει” όχι μόνο τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και το συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό" συνδέοντας τις αποκαλύψεις με τη συγκέντρωση στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έδωσε το “παρών” και προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. “το κάλυψε”.

Παράλληλα επικαλέστηκε τοποθετήσεις του Μ. Θεοδωράκη και του Μαν. Γλέζου για να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση “εθνομηδενιστές” και να διερωτηθεί: “Ακροδεξιός και ο Μαν. Γλέζος;”.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε σε καταδίκη της ΠΓΔΜ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για δίκη πολίτη βασισμένη σε ανώνυμους μάρτυρες, για να διερωτηθεί: “Μα, επιτέλους, παντού θα ταυτίζεστε με τα Σκόπια;”, ως μία έμμεση αναφορά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Τέλος, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως άνοιξε τα σύνορα για “1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες (sic)” προαναγγέλλοντας ότι για όλα αυτά, αλλά και για την οικονομία, “θα γίνουν Εξεταστικές Επιτροπές, Προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια αν χρειαστεί”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL