Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραδοχή σκανδάλου με καταγγελία για σκευωρία

Eurokinissi

Στη σκιά Σαμαρά ο Κυρ. Μητσοτάκης - Κίνδυνο για τη δημοκρατία "είδε" και ο πρόεδρος της Ν.Δ. προβλέποντας το τέλος του Αλ. Τσίπρα, για να προσθέσει: "Στις εκλογές"...

Στην παραδοχή ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει προχώρησε χθες, έπειτα από... δύο εβδομάδες, ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή “στη σκιά” της “αρχηγικής” παρέμβασης Σαμαρά. “Σκάνδαλο Novartis υπάρχει, αλλά δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης, οι αμερικανικές αρχές και το FBI” είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως η Ν.Δ. λέει “ναι” στη μία κάλπη: “Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι κι αν είναι».

«Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε ναι” είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τα λοιπά ο Κυρ. Μητσοτάκης κινήθηκε στη γραμμή “κινδυνεύει η αστική δημοκρατία” που είχε νωρίτερα εκφωνήσει ο Αντ. Σαμαράς και καταλόγισε στην κυβέρνηση πως είναι “επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη δημοκρατία”.

“Σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε 'να τελειώσετε' τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε” συνέχισε, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, για να προσθέσει: “Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει τριτοκοσμική αποικία. Το κράτος δικαίου τελικά πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Η δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία”.

«Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά, κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα (σ.σ.: χθες)» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

"Δεν είμαστε κανονική χώρα"!

Κατά τα λοιπά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να φιλοτεχνήσει μία εικόνα Ελλάδας σε κρίση λέγοντας ότι “η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση”. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “άνοιξε” το "Μακεδονικό" “με τον πλέον λανθασμένο τρόπο, σε λάθος περίοδο, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να ζητεί την αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ”, όπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., βεβαίως, καίτοι παραδέχθηκε την ύπαρξη σκανδάλου, επιχείρησε να στηρίξει και τη “γραμμή” της... σκευωρίας: «Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπετε τη δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο» υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας τα “επιχειρήματα” Σαμαρά:

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς, κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο