Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Τ. Αλεξιάδης: Εθνικά ανεύθυνη η κριτική την ώρα της κρίσης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Εθνικά ανεύθυνη η κριτική την ώρα της κρίσης (Video)

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το πρωί στο ΣΚΑΙ επιτέθηκε στη Ν.Δ. για επικοινωνιακή εκμετάλλευση έναντι της ομοψυχίας και ενότητας που θα έπρεπε να έχει η χώρα.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια δύσκολη περίοδο να ανοίγουν θέματα κριτικής είτε στον Πρωθυπουργό, είτε στον υπουργό Εθνικής Αμύνης, είτε στην κυβέρνηση» είπε αντίθετα «πρέπει σε εθνικό επίπεδο να δούμε πως αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, που δεν έγινε και τελείωσε, διότι τα γεωπολιτικά ζητήματα στην περιοχή θα πυροδοτήσουν τέτοιου είδους πράγματα».

«Θέλουμε η χώρα μας να παραμείνει παράγοντας σταθεροποίησης και να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά. Δεν θα προκαλέσουμε αλλά ούτε θα υποχωρήσουμε σε οτιδήποτε» εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας στην κριτική περί «καθυστέρησης» υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, η ενημέρωση ήταν άμεση». Παράλληλα ανέδειξε τις αντιφάσεις στο λόγο των στελεχών της Ν.Δ. από τη μια κατηγορούν για ενδοτισμό την κυβέρνηση όταν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και ταυτόχρονα ασκούν κριτική όταν ο υπουργός Άμυνας επισκέπτεται τα Ίμια.

«Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση με την Τουρκία, που λόγω των εξελίξεων στο Κουρδικό και στη Συρία έχει γίνει πολύ χειρότερη. Η επίσκεψη Ερντογάν βοήθησε ώστε να γίνουν βήματα προόδου. Παραμένει μια πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε o κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Αν θέλουν κάποιοι πόλεμο να το πουν ανοιχτά».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL