Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Αλεξιάδης: Εθνικά ανεύθυνη η κριτική την ώρα της κρίσης (Video)

«Εθνικά ανεύθυνο να γίνεται κριτική τη στιγμή της κρίσης τόνισε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια.

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το πρωί στο ΣΚΑΙ επιτέθηκε στη Ν.Δ. για επικοινωνιακή εκμετάλλευση έναντι της ομοψυχίας και ενότητας που θα έπρεπε να έχει η χώρα.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια δύσκολη περίοδο να ανοίγουν θέματα κριτικής είτε στον Πρωθυπουργό, είτε στον υπουργό Εθνικής Αμύνης, είτε στην κυβέρνηση» είπε αντίθετα «πρέπει σε εθνικό επίπεδο να δούμε πως αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, που δεν έγινε και τελείωσε, διότι τα γεωπολιτικά ζητήματα στην περιοχή θα πυροδοτήσουν τέτοιου είδους πράγματα».

«Θέλουμε η χώρα μας να παραμείνει παράγοντας σταθεροποίησης και να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά. Δεν θα προκαλέσουμε αλλά ούτε θα υποχωρήσουμε σε οτιδήποτε» εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας στην κριτική περί «καθυστέρησης» υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, η ενημέρωση ήταν άμεση». Παράλληλα ανέδειξε τις αντιφάσεις στο λόγο των στελεχών της Ν.Δ. από τη μια κατηγορούν για ενδοτισμό την κυβέρνηση όταν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και ταυτόχρονα ασκούν κριτική όταν ο υπουργός Άμυνας επισκέπτεται τα Ίμια.

«Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση με την Τουρκία, που λόγω των εξελίξεων στο Κουρδικό και στη Συρία έχει γίνει πολύ χειρότερη. Η επίσκεψη Ερντογάν βοήθησε ώστε να γίνουν βήματα προόδου. Παραμένει μια πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε o κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Αν θέλουν κάποιοι πόλεμο να το πουν ανοιχτά».

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο