Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Φανταστείτε να ξανακυβερνήσουν!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φανταστείτε να ξανακυβερνήσουν!

Κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα, αρκετοί εμπλεκόμενοι δίνουν παραστάσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα, απειλώντας, θεούς και δαίμονες, απειλώντας τη δικαιοσύνη, τους μάρτυρες, την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως έκανε ο καθηγητής της Νομικής -παρακαλώ- Ανδρέας Λοβέρδος, αποκαλώντας τον, αρχηγό συμμορίας! Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης είναι φυσικά ο πρωταγωνιστής των πρωταγωνιστών, μέγας θεατρίνος και ψεύτης αλλά και νταής που «θα λιώσει» όσους τόλμησαν να τον εμπλέξουν θεωρώντας και αυτός υπεύθυνο τον πρωθυπουργό της χώρας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, από τις ύβρεις, τις προσβολές, τα ανομήματα, δεν έλειψαν ούτε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο μέγας επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ο υπέρ μέγας Ευάγγελος Βενιζέλος καθηγητής του Συνταγματικοί Δικαίου και ο τέως υπουργός υγείας Μ. Σαλμάς που απείλησαν ευθέως τους μάρτυρες, με τον επίτροπο να τους χαρακτηρίζει αλητήριους! Το διάβασαν στις Βρυξέλλες και δεν το πίστευαν. Οι πολίτες ξέρουν διαχρονικά ότι απέναντι στους νόμους δεν είμαστε όλοι ίσοι. Βλέπουν αυτούς που «ποδοσφαιροποιούν» την πολιτική ζωή για να αποφύγουν κάθε έλεγχο και ευθύνη.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των εμπλεκομένων μαρτυρούν φόβο. Εγγυώνται μόνον για τον εαυτό τους! Αντιδράσεις που προσπερνούν τον ρόλο των αμερικανικών αρχών στις έρευνες ή μήπως, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, φοβούνται πολύ και αντιδρούν σπασμωδικά; Θα το μάθουμε σύντομα, καθώς οι εξελίξεις αναμένονται συνταρακτικές. Μόλις την Τρίτη μια ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι πρώην υπουργός, που ελέγχεται για το σκάνδαλο μάθαμε ότι επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αμερικανικές αρχές και να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ μετά διέρρευσε το όνομα του και ήταν ο Μάριος Σαλμάς, αυτός διευκρίνισε ότι: Δεν συναντήθηκε με στελέχη του FBI, παρά μόνο με στελέχη δικηγορικού γραφείου της Ουάσιγκτον, ώστε να καταθέσει στην Αμερική όχι ως «προστατευόμενος μάρτυρας», αλλά ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης». Μάρτυρας επιβεβαίωσης ενός τόσο μεγάλου σκανδάλου για το οποίο όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας της κυβέρνησης! Για τους Αμερικανούς, μόκο!

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ αρχές έλαβαν το αίτημα ανοίγματος των λογαριασμών της NOVARTIS από τους οποίους έφευγαν τα χρήματα για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα. Ο τροφοδότης λογαριασμός της Ελβετίας με τον κωδικό “Β”, τρεις offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους και η διασύνδεσή τους με πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Τvxs.gr, ο κομβικός κρίκος που δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση Novartis και ήδη έχει εντοπιστεί από τις αμερικανικές και ελληνικές αρχές.

ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα όμως για τον αντιπρόεδρο Άδωνι. Αν βρουν ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis, «θα αυτοπυρποληθώ στο Σύνταγμα» είπε, για να αποδείξει την αθωότητά του. Ίσως γι’ αυτό και η Ν.Δ. δεν ενοχλείται ακόμα από τις προσβλητικές για το κόμμα και την ιστορία της παράταξης παραστάσεις του αντιπροέδρου της. Ίσως περιμένει να απαλλαγεί διά της αυτοπυρπολήσεως! Θα μου πείτε, γιατί, ενοχλείται η κ. Γεννηματά από τις παραστάσεις Βενιζέλου και Λοβέρδου;

ΜΕ ΤΟΥΤΑ και με τ’ άλλα, οι πολίτες αναλογίζονται με θλίψη και θυμό για το τι θα συμβαίνει στον δημόσιο βίο, αν η Ν.Δ. καταφέρει μόνη ή με εταίρο να γίνει κυβέρνηση. Ποιος πολίτης που κατέχει στοιχεία για εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος, θα τολμά να αποδέχεται τον ρόλο του «προστατευόμενου μάρτυρα», όταν υψηλόβαθμοι πολιτικοί τους απειλούν ευθέως ότι: θα δουν τι έχουν να μάθουν μόλις μάθουμε τα ονόματά τους!

ΚΑΙ ΔΕΝ πρόκειται για νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για διεθνή πρακτική που νομοθετήθηκε στη χώρα το 2001 και ολοκληρώθηκε το 2014. Το ερώτημα, δεν είναι θεωρητικό. Ολόκληρη Λαγκάρντ έστειλε στη χώρα μας μια μυστική λίστα καταθετών σε ξένες τράπεζες, υπόπτων για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος και η τότε κυβέρνηση, με πρωταγωνιστές τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου, την φύλαξε τόσο καλά στα συρτάρια, που στο τέλος την έχασε!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ: Αν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με εγκληματική ανοχή στους τραμπουκισμούς στελεχών τους κατά των θεσμών, θα απομονωθούν. Ήδη η αποκαλούμενη Κεντροδεξιά παράταξη, έχει μετατραπεί, στα χέρια του Κυριάκου, σε υπερδεξιά, ρεβανσιστική και εθνικιστική. Και αυτό δεν το γνωρίζουμε μόνον εμείς. Καθώς τα δημοσιεύματα και οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο ΝOVARTIS κάνουν τον γύρο του κόσμου, όλοι θα λάβουν τα μέτρα τους. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να πέσει πάλι στα χέρια των δυνάμεων της κλεπτοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL