Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Δ. Στούμπος: Αποφασιστικότητα και ψυχραιμία απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Στούμπος: Αποφασιστικότητα και ψυχραιμία απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας (Video)

«Δύσκολη περίοδο περνάει ο Σουλτάνος στη γειτονική χώρα και όλες του οι κινήσεις είναι επικίνδυνες και προκλητικές καθώς θέλει να αποδεικνύει ότι έχει ρόλο σε όλα παρόλα τα ζητήματα που έχει με τους Αμερικανούς»  υπογράμμισε ο κ. Στούμπος παραπέμποντας στους δεκάδες νεκρούς που έχει η Τουρκία στο Αφρίν στην προσπάθειά της να αποτρέψει να διαμορφωθεί ζώνη για τους Κούρδους στην περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στην ενόχληση του Σουλτάνου από τις εργασίες που γίνονται στην Κυπριακή ΑΟΖ τη στιγμή που μόλις πριν μια εβδομάδα ανακοινώθηκε το πλούσιο κοίτασμα σε φυσικό αέριο που βρέθηκε στην περιοχή. Οι συγκυρίες δεν είναι καθόλου τυχαίες, λίγο μετά δηλαδή τις κυπριακές εκλογές αλλά και η επίσκεψη του κ.  Ζάεφ στην Άγκυρα. Ο σουλτάνος θέλει να δείξει ότι είναι παρών και διεκδικεί ρόλο εξήγησε ο κ. Στούμπος.

Συμπερασματικά είπε ότι «η Άγκυρα επιδιώκει να δείξει ότι είναι παρούσα και προσπαθήσει να εμποδίσει μια προσπάθεια διεξόδου στα εκκρεμή ζητήματα με τη γειτονική χώρα». «Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ άμεση και σε σωστή κατεύθυνση ήταν και η αντίδραση της Κομισιόν πρόσθεσε.

Ο κ. Στούμπος συμπλήρωσε τέλος ότι ο Σουλτάνος φαίνεται να έχει «σφόδρα ενοχληθεί» με τις προσεγγίσεις που υπάρχουν την περίοδο αυτή με τη γειτονική χώρα και αυτό επιβεβαιώνει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη της σταθερότητας στην περιοχή.

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL