Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σ. Κοντονής: Η δικαιοσύνη δεν θα δεχθεί τραμπουκισμούς το καθεστώς προστασίας μαρτύρων είναι απόλυτο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Κοντονής: Η δικαιοσύνη δεν θα δεχθεί τραμπουκισμούς το καθεστώς προστασίας μαρτύρων είναι απόλυτο (Video)

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τα στοιχεία των προστατευομένων μαρτύρων όσα ακούγονται είναι εικασίες και αυτό είναι απαράδεκτό τόνισε ο κ. Κοντονής.

Χαρακτήρισε το νομικό καθεστώς που ίσχυε (νόμος περί ευθύνης υπουργών), «ηθικά απαράδεκτο και πολιτικά ανέντιμο γιατί προσβάλλει την ισονομία», υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση ζητά συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, για να υπάρχει διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Ζήτησε δε την συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ειδικότερα για τα αδικήματα ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι το αδίκημα της απιστίας μπορεί να έχει παραγραφεί, αυτά της δωροδοκίας και της δωροληψίας όμως -όπως έχει καταλήξει η νομολογία – δεν έχουν παραγραφεί. Αυτά στοιχειοθετούν την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δήλωσε ο Σ. Κοντονής. 

Η τιμολόγηση των φαρμάκων γινόταν από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και με υπουργικές αποφάσεις εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Για αυτό εμφανίζονται εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία οφείλει να αποδειχτεί αν έχουν ευθύνη». 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και η κ. Μπακογιάννη το 2011 είχε ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

https://www.youtube.com/embed/PkggcTRyHmU

Ο κ. Κοντονής απάντησε κατηγορηματικά στα περί "σκευωρίας" και πολιτικών διώξεων που ακούγονται από τη Ν.Δ. ότι «η κυβέρνηση δεν διεξάγει την έρευνα, αλλά η δικαιοσύνη, η εισαγγελέας ερευνά ποιά πρόσωπα εμπλέκονται» και δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η κυβέρνηση γιατί απουσιάζουν πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή. Η δικογραφία περιλαμβάνει μόνο τα πρόσωπα που προκύπτουν από τις καταθέσεις μαρτύρων επανέλαβε.

Χαρακτήρισε μάλιστα "απόλυτη παράνοια" όσα ακούγονται. "Αυτοί που λένε σήμερα ότι η κυβέρνηση ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη είναι οι ίδιοι που έλεγαν πριν λίγο καιρό, ότι η Δικαιοσύνη είναι άσπιλη και αμόλυντη". Τα ονόματα όσων εμπλέκονται είναι αυτά που υπάρχουν στις καταθέσεις των μαρτύρων στην Εισαγγελέα.

Σημείωσε ότι προφανώς θα κληθεί να καταθέσει και ο κ. Φρουζής της Novartis ενώ υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλο χαρακτηρίζοντας "δόλιες" τις αναφορές εις βάρος του προσθέτοντας ότι αποτελούν προσβολή κατά της δικαιοσύνης.

https://www.youtube.com/embed/k-DW64UD9HU

Υποστήριξε μάλιστα ότι η ΝΔ δεν θα πρέπει να υπερψηφίσει την προκαταρκτική επιτροπή την ώρα που καταγγέλλει οτι η υπόθεση είναι σκευωρία. «Αν είναι σκευωρία, πρέπει η ΝΔ να καταψηφίσει την σύσταση επιτροπής».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι το δημόσιο θα διεκδικήσει τα χρήματα για τα οποία ζημιώθηκε, μέσω αγωγής και στα ελληνικά δικαστήρια, αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις στην Ελλάδα.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL