Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη Ν.Δ.

Eurokinissi

Διεγράφη από τη Ν.Δ. με απόφαση του Προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο Ευ. Αντώναρος απαντώντας για τη διαγραφή του από τον Κυρ. Μητσοτάκη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για "αντικαταστατική διαγραφή και συνεπώς άκυρη".

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν τα εξής: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Αφορμή για τη διαγραφή του στελέχους της Ν.Δ. στάθηκε η ανάρτησή του στο facebook για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

 

Με νέα ανάρτησή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Ν.Δ. επανήλθε με ευθείες βολές κατά του πρόεδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη μιλώντας για αντικαταστατική απόφαση και άρα άκυρη. Επίσης καλεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε "άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος" και ζητά να κατατεθεί "πλήρως δικαιολογημένο το αίτημα".

Και επιπλέον τον καλεί να δώσει οδηγίες ώστε να σταματήσουν οι αναρτήσεις με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος του στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου μετά τη διαγραφή του από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη:

"Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη σταση του κ. Μητσοτάκη."

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο