Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Πάταξη της διαφθοράς, τήρηση της νομιμότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάταξη της διαφθοράς, τήρηση της νομιμότητας

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη*

H πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η βασικότερη προεκλογική δέσμευση μαζί με την απαλλαγή της χώρας από την επιτροπεία και τα Μνημόνια. Η ευθύνη όμως της διακυβέρνησης, μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και έντονα πολεμικό από όλο το παλιό κατεστημένο (κόμματα - ΜΜΕ κ.λπ.), έδωσε την εντύπωση ότι η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής παραμερίστηκε και ίσως να ξεχάστηκε. Αυτό χρησιμοποιήθηκε από το παλιό πολιτικό κατεστημένο για πλήθος ερμηνειών αλλά πολύ περισσότερο παρερμηνειών.

Προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις,να χειραγωγήσουν τους συμπολίτες μας λέγοντας ψέματα, υπονομεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης, επιδιώκοντας να παρουσιαστούν ως σοβαροί, έμπειροι και ειδικοί στα θέματα διακυβέρνησης. Με την πατριωτική χορηγία των αντικειμενικών ΜΜΕ παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε φιλικά προσκείμενο στους ακροαριστερούς -αναρχικούς- και όλους τους “ταραξίες” που υπάρχουν, ανάλγητο γιατί υπερφορολογεί τους πολίτες, απομονωμένο από την κοινωνία κ.λπ. Το τελευταίο επεισόδιο, αυτό του υπερπατριωτισμού και της προσπάθειας να πιστέψει ο κάθε πολίτης ότι είναι δικό τους προνόμιο, δεν τους βγήκε όσο ήθελαν.

Είναι αντιληπτό από όλους ότι ο βασικός τους στόχος ήταν και είναι να καταδείξουν μια ανίκανη, ανάλγητη, ανήθικη κυβέρνηση που έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα. Χρησιμοποιήθηκαν ασήμαντα γεγονότα ή μυθεύματα για να υποτιμηθούν σκάνδαλα επί των ημερών τους και να παρουσιάσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα και ότι τελικά όλοι ίδιοι είμαστε. Φυσικά ο κόσμος ξέρει και καμία αμφιβολία δεν έχει για το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως των οικονομικών συγκυριών που δημιούργησαν δικαιολογημένη δυσαρέσκεια. Για πρώτη φορά όμως, μετά από 8 χρόνια Μνημονίων, τα στοιχεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα είναι ορόσημο για τη χώρα μας και μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Κάποιοι από αυτούς τους άριστους και νομιμόφρονες πατριώτες βρίσκονται εμπλεκόμενοι σε ένα σκάνδαλο -σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν- τεράστιο και καλούνται τώρα να αποδείξουν την ακεραιότητα και την ηθική τους. Ο καταρακωμένος και εξαντλημένος από την πολυετή κρίση πολίτης απαιτεί πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, γιατί το αγαθό της υγείας, που θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους τους πολίτες δωρεάν, επλήγη βάναυσα από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι διέλυσαν τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ποιοι έστειλαν σε διαθεσιμότητα - απόλυση δημόσιους λειτουργούς κ.λπ.

Οι υπερβολικές αντιδράσεις και οι απειλές των εμπλεκομένων δεν βοηθούν και δεν δίνουν απαντήσεις, αντίθετα δημιουργούν πρόσθετα ερωτηματικά. Αναρωτιέμαι και εγώ τι θα συνέβαινε αν σε αυτό το σκάνδαλο δεν ήταν εμπλεκόμενοι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλά υπήρχε η υποψία εμπλοκής μέλους του ΣΥΡΙΖΑ...

* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL