Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
"Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς"

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις μετρήσεις και τις καταμετρήσεις κι ας σταθούμε σε ένα στιγμιότυπο που πέρασε στα ψιλά του κυριακάτικου συλλαλητηρίου. “Να τος, να τος ο πρωθυπουργός” και “Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μόλις αντίκρισαν τον πρώην πρωθυπουργό στην είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον γνήσιο ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας. Διόλου κολακευτικά και άδικα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα παραπάνω συνθήματα των οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διόλου κολακευτικά διότι αμφισβητούν την προεδρική θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και άδικα αν σκεφτεί κανείς τις υποχωρήσεις στις οποίες υποχρεώθηκε να προχωρήσει ο τελευταίος προκειμένου να μην έρθει σε σύγκρουση με την ακροδεξιά συνισταμένη της Νέας Δημοκρατίας. Και τι δεν έκανε το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι' αυτούς.

Υποχωρήσεις, μετατοπίσεις και επαναπροσδιορισμούς της ιδεολογικής του ταυτότητας κατέθεσε στα πόδια του Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, για να εισπράξει τελικά αμφισβήτηση και απαξίωση από μερίδα οπαδών του κόμματος που προφανώς δεν αρκέστηκαν στη θεματική μετατόπιση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ακροδεξιά. Παρά τις θυσίες, τον Σαμαρά αναγνώρισαν ως ηγέτη και ως αρχηγό που μπορεί να ξαναφέρει το κόμμα τους στην εξουσία. “Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς” έσπευσε να δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, κάνοντας πως δεν άκουσε τις επευφημίες και τα συνθήματα για τον Αντώνη Σαμαρά, που εμφανίζεται έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή.

Με αφορμή την άβουλη και φοβική αντιμετώπιση του “Μακεδονικού” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο επέβαλε τη γραμμή του στη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατάφερε να προσπεράσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επικοινωνία με τη σκληρή βάση του κόμματος. Μια βάση με την οποία εδώ και μήνες, εξ ονόματος Αντώνη Σαμαρά, επικοινωνεί τακτικά, συστηματικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε αντίθεση με τους χαλαρούς τηλεοπτικούς περιπάτους και τις στημένες χειραψίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πόλεις και γειτονιές της Αθήνας. Το δίκτυο με τους “πυρήνες οπαδών” που ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει πανελλαδικά φαίνεται πως έχει αποδώσει περισσότερους και ουσιαστικότερους καρπούς από το “Μητρώο Στελεχών” του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε βαθμό που στο τέλος κινδυνεύει και ο ίδιος να καταλήξει στο... μητρώο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL