Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Έτος πλήρους ανάκαμψης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έτος πλήρους ανάκαμψης

Εκτός από τα μηνύματα από τις αγορές και τα επιτόκια των ομολόγων, ο Τζ. Πάιατ βλέπει "στον αριθμό των Αμερικανών επενδυτών που έρχονται στην πρεσβεία αναζητώντας ευκαιρίες στην Ελλάδα" το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τη χώρα. "Ήδη η πρεσβεία, η αμερικανική διοίκηση, είναι προσηλωμένη στο να πράξουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, που την Παρασκευή συζήτησε με τον Γ. Δραγασάκη τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και για το εθνικό σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Εκφράζοντας, κατά την κοπής της πίτας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι η χρονιά της πλήρους ανάκαμψης της Ελλάδας, ο κ. Πάιατ μίλησε για χρονιά της Αμερικής στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά, μάλιστα, εκτός από την επένδυση της ONEX στα Ναυπηγεία Νεωρίου, αναφέρθηκε στην αμερικανική συμμετοχή στο έργο του Ελληνικού, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πολλές άλλες φετινές συμφωνίες.

Στάθηκε, τέλος, στην ιδιαίτερη συμβολή των υπουργών Δ. Παπαδημητρίου και Ν. Παππά, μνημονεύοντας τις επαφές που θα έχει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε Σίλικον Βάλεϊ, ΜΙΤ και Χόλιγουντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL