Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Όσοι θέλουν να φύγει ο Αναστασιάδης ψηφίζουν Σταύρο Μαλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όσοι θέλουν να φύγει ο Αναστασιάδης ψηφίζουν Σταύρο Μαλά

του Νεόφυτου Νεοφύτου

Έγινε το πρώτο βήμα για την ποιοτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Τα εκλογικά ποσοστά, όπως διαμορφώθηκαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στέλνουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ότι η κοινωνία των πολιτών επιδιώκει και θέλει αλλαγή διακυβέρνησης.

Την περασμένη Κυριακή κρίθηκε η πενταετής διακυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών.

Όλοι οι ανθυποψήφιοι του κ. Αναστασιάδη τάχθηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών υπέρ της αλλαγής της αποτυχημένης διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή της διακυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη. Απέρριψαν τις παλινδρομήσεις Αναστασιάδη στο Κυπριακό, ενώ δεν ξεχνούν τα ανεκπλήρωτα «δεσμεύομαι» με το κούρεμα των καταθέσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών. Είναι αποτυχημένη η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία χαρακτηρίζεται από αναξιοκρατία, βολέματα ημετέρων και συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής. Δεν ξεχνιούνται οι επιλογές των «άριστων των αρίστων», με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας στο Κακουργιοδικείο υπέρ του κατάδικου για θέματα διαφθοράς Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Ο κ. Αναστασιάδης ήρθε σε σύγκρουση με ανεξάρτητους θεσμούς, όπως είναι του γενικού εισαγγελέα και του γενικού ελεγκτή, ενώ δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για το Nicos plots και για τη Ryanair.

Οι πολίτες προκρίνουν την ουσιαστική αλλαγή και όχι συνέχιση της αποτυχημένης και μονοκομματικής κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ. Οι πολίτες έχουν επιλογή. Να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή έναν έντιμο και ειλικρινή πολιτικό, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του λαού προγραμματικές και εφαρμόσιμες θέσεις, που συμβάλλουν στο να οδηγηθεί ο τόπος μπροστά, προοδευτικά και σύγχρονα. Ο Σταύρος Μαλάς δεν εμπλέκεται σε πολιτικοοικονομικά κατεστημένα και μπορεί να ενώσει με «καθαρές» θέσεις και διαφάνεια. Αν πραγματικά και οι ηγεσίες των κομμάτων, όπως και οι υποψήφιοι, οι οποίοι μέχρι την περασμένη Κυριακή ζητούσαν αλλαγή στη διακυβέρνηση, θέλουν να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, τότε μπορούν να συστρατευθούν με την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά. Είναι ιστορική ευθύνη όλων, ηγεσιών και πολιτών, να ανοίξουν μια νέα σελίδα στη διακυβέρνηση του τόπου, απομακρύνοντας το παλιό, συντηρητικό και αναχρονιστικό καθεστώς και στηρίζοντας μια φρέσκια, σύγχρονη, προοδευτική και αξιόπιστη επιλογή, όπως είναι ο Στ. Μαλάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL