Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Το μακεδονικό οχυρό της Δεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μακεδονικό οχυρό της Δεξιάς

Σε τελευταίο ανάχωμα της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια έχει μετατραπεί η έναρξη διαλόγου για την επίλυση του Μακεδονικού. Έχοντας στην πλάτη της η αξιωματική αντιπολίτευση ένα βαρύ φορτίο διαψεύσεων, αποτυχιών και υποχωρήσεων επιλέγει σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πολιτικού και ιστορικού χρόνου να ταμπουρωθεί στα οχυρά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας προκειμένου να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα μην και καταφέρει να ανακόψει το αναπόφευκτο.

Γνωρίζοντας πως άλλη ευκαιρία δεν θα της δοθεί πριν από το οδυνηρό γι’ αυτήν αναπόφευκτο του Αυγούστου, η Νέα Δημοκρατία πήρε την απόφαση να κλειστεί σε ένα μακεδονικό οχυρό αδιαλλαξίας αδιαφορώντας για το αν ο εκούσιος αυτός εγκλεισμός της στερεί και το τελευταίο περιθώριο τακτικών ελιγμών και διαφυγής.

Στην τελευταία αυτή γραμμή άμυνας όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις δεν διστάζει να ζητήσει ακροδεξιές ενισχύσεις καλώντας σε συστράτευση ό,τι πιο σκοτεινό και πολιτικά αποκρουστικό έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά ο τόπος. Στον νυν υπέρ πάντων να πέσει τώρα αυτή η κυβέρνηση αγώνα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παίρνει σήμερα το ρίσκο της απομόνωσης διαρρηγνύοντας κάθε συνδετικό ιστό που την ένωνε με τον χώρο του Κέντρου, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών δεσμών με τους ιδεολογικούς της συμμάχους.

Ενδυόμενος τη χλαίνη του εθνικισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρόθυμος να ποτίσει τη μακεδονική γη με την τελευταία ρανίδα αντιπολιτευτικού αμοραλισμού που διαθέτει υπερασπιζόμενος την τακτική του εδώ και τώρα κλεισίματος της αριστερής παρένθεσης προτού να είναι πια αργά για τον ίδιο και το κόμμα του. Εγκλωβισμένος στα στρατηγικά αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε και με πλήρη άγνοια κινδύνου των έσχατων επιλογών του, αν το “μακεδονικό οχυρό” -στο οποίο επέλεξε να αυτοπεριοριστεί- πέσει είτε από έξω ή πολύ πιθανόν εκ των έσω, τότε σύντομα θα μάχεται όχι για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά για την επιβίωσή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Συντασσόμενος πλέον με ό,τι πιο “μαύρο” και επικίνδυνα γραφικό κυκλοφορεί στους διαδρόμους της πολιτικής και της ακροδεξιάς παραπολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το τελευταίο χαρτί της αντιπολιτευτικής του παρτίδας ποντάροντας σε μια πατρίδα ιστορικά τραυματισμένη από εθνικιστικές υστερίες και εθνικοφροσύνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL