Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

“Ελάτε μαζί μας, σας ανοίγω προσωπικά τις πόρτες και κανείς δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Σεβόμαστε τις επιλογές και τις καταβολές σας, όμως το να σηκωθεί ξανά η πατρίδα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους” διαμήνυσε ο θυρωρός τής υπό νέα διεύθυνση "γαλάζιας" πολυκατοικίας στο εθνικιστικό συνονθύλευμα όταν αυτό έδειξε τα δόντια του εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας. Ελάτε όπως είστε -για να μνημονεύσουμε, μέρες που είναι, και τον μακαριστό Χριστόδουλο- ήταν το μήνυμα στο χθεσινό προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι σκοτεινό και μαύρο κυκλοφορεί στις παρυφές της συντηρητικής παράταξης, ώστε όλοι μαζί και με πρόσχημα το "Μακεδονικό", εθνικιστές και φιλελεύθεροι, καραμανλικοί και ακροδεξιοί να πορευτούν χέρι-χέρι ώστε να απαλλάξουν τη χώρα από την κυβέρνηση της Αριστεράς πριν έρθει ο Αύγουστος.

Έχοντας παρασυρθεί σε μια επικίνδυνη κατηφόρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να αναστηλώσει μια πολυκατοικία σημαδεμένη από φαντάσματα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος. Φαντάσματα που προκαλούν τρόμο στον καθαρόαιμο φιλελεύθερο χώρο που υποτίθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι χθες εκπροσωπούσε.

«Όσοι βιάστηκαν να υποστηρίξουν άκριτα τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας δεν νιώθουν απογοητευμένοι;» διερωτήθηκε ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, που έσπευσε μετά τη χθεσινή ομιλία Μητσοτάκη να διαχωρίσει τη θέση του, σημειώνοντας πως όσοι τον ακολουθήσουν στο ακροδεξιό ολίσθημα “θα γίνουν μόνο συνένοχοι μιας θλιβερής λαϊκιστικής πολιτικής”. Την ίδια ώρα, ο καθηγητής του ΠΑ.ΜΑΚ. στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Νίκος Μαραντζίδης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως με τη στάση του απέναντι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης “νομιμοποίησε μια συγκέντρωση και πλέον μετατόπισε τη συζήτηση σε αυτό που σχηματικά ονομάζω εθνικοφροσύνη”, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν “μπορούμε να συνυπάρχουμε με την Άκρα Δεξιά, τη Χρυσή Αυγή, σε κοινές συγκεντρώσεις γύρω από τόσο πολύπλοκα θέματα, όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής”.

Ψιλά γράμματα αυτά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πέταξε χθες τη μάσκα του φιλελευθερισμού για να αποκαλύψει ένα επικίνδυνο πρόσωπο, που ρέπει ανεξέλεγκτα σε έναν χωρίς αύριο εθνικισμό. Πιάνοντας δε το νήμα από τον κύριο τίτλο του χθεσινού πρωτοσέλιδου της "Αυγής", όπου χαρακτηρίσαμε τον αρχηγό της Ν.Δ. “όμηρο αποστράτων, εθνικισμού και Ακροδεξιάς”, θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα ότι πολύ συχνά στα θύματα ομηρείας εμφανίζεται το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL