Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Π. Ρήγας: Επίλυση όλων των προβλημάτων στα Βαλκάνια για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Επίλυση όλων των προβλημάτων στα Βαλκάνια για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή (Video)

https://www.youtube.com/embed/5lucm_ewSVA

Έγινε ουσιαστική συζήτηση στην Κ.Ε. και θα γίνουν πολλές ακόμα συνεδριάσεις που θα γίνουν ως τον Μάρτιο ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο που θα οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη τετραετία υπογράμμισε ο κ. Ρήγας.

Ειδικότερα για τις διεθνείς σχέσεις και το «Μακεδονικό» ο κ. Ρήγας τόνισε ότι είναι «γνωστή και σταθερή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 1992 ότι πρέπει να υπάρχει μια καλή σχέση γειτονίας και επωφελής για τις κοινωνίες των δύο λαών και την οικονομική τους ανάπτυξη». Υπενθύμισε ότι η θέση του κόμματος για μια «πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης» έχει αποδειχθεί σωστή στα δύσκολα χρόνια στην περιοχή καθώς είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα όπως το προσφυγικό και  τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή που ήταν τα Βαλκάνια θέλουμε να υπάρξει επίλυση όλων των προβλημάτων για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή. Αυτό δεν σημαίνει υποχώρηση στα εθνικά θέματα, αλλά ακριβώς το αντίθετο ότι οι εθνικές θέσεις της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα ισχυροποιούνται περισσότερο» είπε ο κ. Ρήγας προσθέτοντας ότι «όταν έχεις φίλους και συμμάχους αυξάνει το ειδικό βάρος της χώρας.

Υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί κανείς να κρύβεται στα εθνικά θέματα και όλα θα κριθούν στη Βουλή. Το μεγάλο πρόβλημα το έχει η Ν.Δ. καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι με τη στάση του πατέρα του ή με τον κ. Σαμαρά; Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία. Θα πρέπει να κλείσουν και θέματα αλυτρωτισμού. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ο ισχυρός παράγων της περιοχής» επανέλαβε.

Μιλώντας για τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του ανέφερε ότι «τα ΜΜΕ στην Ελλάδα περνάνε μια μεγάλη κρίση είτε για το ποιοτικό είτε το οικονομικό τους μέρος. Τα ΜΜΕ που αντιστοιχούν στο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν και στην επόμενη περίοδο. Δεν λειτουργούν με όρους επιχειρηματικούς και πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Έχουν συγκεκριμένη παρουσία και παρεμβαίνουν πολιτιστικά και πολιτικά προτάσσοντας την άλλη αντίληψη που προτείνει η Αριστερά. Ειδικότερα η ΑΥΓΗ έχει επιδείξει δείγματα όλα αυτά τα χρόνια. Οι πόροι των μέσων είναι συγκεκριμένοι και προέρχονται από τα μέλη του κόμματος και τις συνδρομές τους καθώς και την στήριξη των φίλων που θεωρούν ότι τα μέσα αυτά πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν».

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να συμβάλλουν όλοι, ώστε να κρατηθούν όλες οι θέσεις εργασίας. «Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει  θαλασσοδάνεια όπως έκαναν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Βαδίζουμε σε έναν εξορθολογισμό ποιοτικό και λειτουργικό και σταθερές όλες τις θέσεις εργασίας» εξήγησε ο κ. Ρήγας. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί Όμιλος που θα περιλαμβάνει όλα τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ ραδιόφωνο, εφημερίδα και σάιτ σε λογική portal, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική παρέμβαση και ποιοτική αναβάθμιση τους.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL