Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Γ. Μπαλάφας: Κριτήριο της κυβέρνησης είναι μόνο το εθνικό συμφέρον (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Κριτήριο της κυβέρνησης είναι μόνο το εθνικό συμφέρον (Video)

https://www.youtube.com/embed/dXVjc3NawWg

«Η διαπραγμάτευση για το «Μακεδονικό» ξεκινάει τώρα και θα εξαρτηθεί από την ειλικρίνεια των γειτόνων μας αν θα υπάρξει λύση» υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο πέραν της επίσημης θέσης της χώρας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς αλυτρωτισμούς".

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του υπουργούο σε ερώτηση για διαρροή του υπουργείου Εξωτερικών. «Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής καθορίζει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών» ενώ όπως υποστήριξε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα με τους ΑΝΕΛ αλλά υπάρχουν βουλευτές της αντιπολίτευσης που δηλώνουν ότι θα στηρίξουν μια θέση σύνθετης ονομασίας χωρίς αλυτρωτισμούς.

Ειδικότερα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα του ζητήματος καθώς οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες. Το ελεγχόμενο σκηνικό που υπήρχε, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπαλάφας, άλλαξε με την αύξηση των ροών από τον Αύγουστο και μετά συμπεριλαμβανομένου του αστάθμητου παράγοντα του κ. Ερντογάν.

Μιλώντας για την υποστήριξη της Ε.Ε. στο θέμα αυτό ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής τόνισε ότι "χωρίς την οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να ανταξεξέλθουμε, αλλά εξαιτίας των πιέσεων που υπάρχουν από κάποιες χώρες στο θέμα των μετεγκαταστάσεων δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση της Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 55.000 άνθρωποι στη χώρα μας, 15.000 στα νησιά και 40.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τους προκατασκευασμένους οικίσκους που θα βελτίωναν της συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL