Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θέμα ημερών η ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ (Video)

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ «είναι θέμα ημερών» διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης στην ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας αφορά τους δανειολήπτες εξ ιδίων κεφαλαίων του ΟΕΚ και εντάσσεται σε ένα τρίπτυχο παρεμβάσεων για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Είχε προηγηθεί η ρύθμιση για τις εργατικές κατοικίες και αναμένεται η ρύθμιση για όσους ο οργανισμός επιδοτούσε το επιτόκιο.

Αναμένεται να έρθει και νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ από τράπεζες, όπου ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο. Ο γενικός γραμματέας εξήγησε ότι είναι πιο σύνθετο θέμα γιατί εμπλέκονται οι τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης το υπουργείο επεξεργάζεται θέματα της νέας στεγαστικής πολιτικής.

Επιπλέον ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε στα 170 ακίνητα υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των οποίων και εμβληματικά ακίνητα όπως το «Εσπέρια». Όπως ενημέρωσε άλλαξε η διαδικασία αξιοποίησης καθώς παλιότερα απαγορευόταν να νοικιάσει κάποιος τα ακίνητα αυτά για ξενοδοχεία για πάνω από 12 χρόνια. Αυτό έχει ξεμπλοκάρει πλέον τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Ο κ. Νεφελούδης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς δεν ψήφισε τον πρώτο μνημονιακό νόμο που αλλάζει να προηγούνται οι εργαζόμενοι για στην καταβολή χρημάτων κατά την πτωχευτική διαδικασία. «Η αντιπολίτευση υπερασπίζεται τα μνημονιακά κεκτημένα που καταργούνται σιγα σιγά» τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους και τους μετόχους του Mega στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 10.30 να συζητήσουν για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Αν δεν εμφανιστούν θα ενεργοποιηθεί το ΣΕΠΕ ενώ με τον τελευταίο νόμο 4488 η κυβέρνηση έχει ρυθμίσει και αυτό με την αυστηροποίηση του πλαισίου σε σχέση με εργοδότες που δεν πληρώνουν «υπάρχει τεράστια βλαπτική μεταβολή διότι έχουμε μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών».

Μιλώντας για τα οικογενειακά επιδόματα σε σχέση με τους τρίτεκνους και τις βελτιώσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ο γενικός γραμματέας παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις που θα επακολουθήσουν της αρμόδιας υπουργού κ. Φωτίου.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο