Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Με θλίψη και οδύνη αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Μιχόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με θλίψη και οδύνη αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Μιχόπουλο

Ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα:

Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο Θοδωρή Μιχόπουλο,  που  τόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια των σπουδών του, πρώτα στην ΟΣΕ. Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της ανανεωτικής κομουνιστικής Αριστεράς έγινε μέσω της συνεργασίας του με το περιοδικό «Κομουνιστική Θεωρία και πολιτική», με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Γιάνναρο.   Ακολούθησε η ένταξή του στο ΚΚΕ (εσωτερικού), την ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαίος δημοσιογράφος των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Αυγή. Μάχιμος συνδικαλιστής του χώρου, υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στην ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, εργαζόμενος  για πολλά χρόνια  στην ΕΡΤ,  αλλά και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, και  ΣΤΑΡ. Εργάστηκε άοκνα για το κόμμα, συντελώντας αποφασιστικά στην επικοινωνιακή προβολή, τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και την καθημερινή δουλειά.

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εργάστηκε στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Ε. Tσακαλώτου, ενώ, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραφε στην Εποχή και την Αυγή.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάς  και  των κομματικών μέσων. 

Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του.

Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν. Η απώλειά του, είναι πραγματικά επώδυνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  14/01/2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL