Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Έκτακτο δελτίο ειδήσεων εργαζομένων του Mega για το «μαύρο» των μετόχων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων εργαζομένων του Mega για το «μαύρο» των μετόχων (Video)

https://www.youtube.com/embed/YhJlek7dtws?rel=0

"Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για την απόφαση των μετόχων να ρίξουν "μαύρο" στο Mega" αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν ζητώντας από τους μετόχους του Mega να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις τους.

"Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες θεωρούμε τις εξηγήσεις που δοθηκαν για τη μη συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία προφάσεις εν αμαρτίες".

Οι εργαζόμενοι απαιτούν "από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Β. Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και όλες τις αποζημιώσεις" και καλούν "την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις 420 οικογένειες των εργαζομένων του Mega".

Kαταλήγοντας προσθέτουν: "δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορά στα επιχειρηματικά και πολιτικά σχέδια που παίζονται στην πλάτη μας".

Εξαπατήθηκαν τονίζουν οι εργαζόμενοι

Σε νέα ενημέρωση στις 15:00 οι εργαζόμενοι του Mega καταγγέλλουν το "έγκλημα" σε βάρος των 420 δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων και αποκαλύπτουν ότι εξαπατήθηκαν καθώς στα ταμεία των τραπεζών σωρεύτηκαν 50 εκ. απο διαφημίσεις μένοντας οι ίδιοι απλήρωτοι και οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

Σε ανακοινώσεις του ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ καταγγέλλουν τους μετόχους του σταθμού και τους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ νωρίτερα ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λ. Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε "θλιβερή" ιστορία τις εξελίξεις στο Mega που δείχνει τις συνέπειες που έχει η έλλειψη κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κατ. Μπρ.

ΕΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του Mega

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στο “MEGA”, καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του «MEGA» προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους".

ETITA: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να βάλει λουκέτο στο MEGA

"Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της. Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής. Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL