Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Η αντιπολίτευση φράκαρε από μπαράζ θετικών νέων...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αντιπολίτευση φράκαρε από μπαράζ θετικών νέων...

Στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Κλείνουμε ένα μακρόχρονο κύκλο επιτροπείας από το 2010, όταν η χώρα αποκλείστηκε από τις αγορές όχι τυχαία», και προσέθεσε ότι «σήμερα μπαίνουμε στη φάση ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος, του μόνου που ολοκληρώνεται με επιτυχία. Η επιστροφή της χώρας στις αγορές τον Αύγουστο δεν θα είναι ρητορική ή σύνθημα, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όλες οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η αντιπολίτευση συνεχίζει το μοτίβο του μηδενισμού. Έχει κολλήσει εδώ και δύο χρόνια στην αριστερή παρένθεση! Εναλλακτικές προτάσεις; Σιγή! Όμως στο διεθνές οικονομικό πεδίο οι πάντες αξιολογούν από θετικό ώς εντυπωσιακό το έργο της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ακόλουθοι αδυνατούν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και κινδυνεύουν πλέον να χαρακτηριστούν γραφικοί. Το στερητικό σύνδρομο για την εξουσία είναι πλέον ολοφάνερα αποκαλυπτικό στην κοινωνία.

"ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ φαίνονται καλύτερα για την Ελλάδα, καθώς έχει ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές και η ανάκαμψη επιταχύνεται", υπογραμμίζει ο Fabio Balboni, οικονομολόγος της HSBC Bank Plc στο Λονδίνο, σε σημείωμά του στις 4 Ιανουαρίου, όπως δημοσιοποίησε το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων και αναλύσεων Bloomberg.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: Ρεπορτάζ με τίτλο «Ευφορία στην Ακρόπολη» δημοσιεύεται στην "Die Welt". Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα: «Το 2017 η ελληνική οικονομία σημείωσε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, και φέτος ίσως η ανάπτυξη αυτή συνεχιστεί. Ξαφνικά, ακόμη και το πρόβλημα του χρέους μοιάζει εφικτό να επιλυθεί. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν την Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία», μεταδίδει το ΑΠΕ.

ΠΑΜΕ και παρακάτω: «Η Ευρώπη θεωρεί την Ελλάδα εστία σταθερότητας μετά την εκπληκτική της μεταστροφή» γράφουν οι "Financial Times", τονίζοντας ότι «το 2017 η ατμόσφαιρα μεταξύ της Ελλάδας και των συμμάχων της βελτιώθηκε σε βαθμό που σχεδόν κανείς δεν είχε προβλέψει στην αρχή του χρόνου». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσέγγιση της κυβέρνησης Τσίπρα στις συνομιλίες για το πρόγραμμα στήριξης και στην υιοθέτηση μιας «πιο εποικοδομητικής προσέγγισης» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

ΑΝ ΣΕ ΟΛΑ αυτά προσθέσουμε και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η αντιπολίτευση αδυνατεί να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των παραγωγικών δυνάμεων που μετέχουν των προσπαθειών ανάταξης και ανάκαμψης της οικονομίας. Το πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, παρά τα φορολογικά βάρη και τις δυσκολίες, δηλώνει αισιόδοξο για την πορεία και το μέλλον της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL