Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ανίερη σύγκλιση της εξωφρενικής αντιπολίτευσης

Σε συνθήκες χρεοκοπίας, μία από τις πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη και ταχύτερη έξοδο είναι η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και των αντιπροσωπευτικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων

--

Ζούμε μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά κατάσταση. Το σύνολο της αντιπολίτευσης, κοινοβουλευτικής και μη, θέτει ως στόχο την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που με εντολή των πολιτών ανάλαβε να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά των Μνημονίων και τα πειράματα που άσκησαν οι δανειστές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας με μοναδικό -τότε- προσόν την εντιμότητα και τη θέληση.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ κανείς να δεχτεί τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης αν είχε σοβαρές προτάσεις στις συνθήκες μέσα στις οποίες είναι υποχρεωμένη να κινείται η κυβέρνηση. Όμως σε συνθήκες χρεοκοπίας, μία από τις πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη και ταχύτερη έξοδο είναι η συγκλίνουσα ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και των αντιπροσωπευτικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.

 

ΑΠΟ τις πρώτες μέρες της προεδρίας του, ο Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο την ταχύτερη δυνατή ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα. Στόχο που είχαν και επέβαλαν μεγαλοπαράγοντες του οικονομικού κατεστημένου, με ανάγκη την παλινόρθωση και την ανάθεση της εξουσίας σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα. Έτσι, το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραχώρησε μερίδιο της πολιτικής του αυτοτέλειας σε συμφέροντα, που, αν καταφέρουν να το φέρουν στην εξουσία, θα ζητήσουν ανταλλάγματα όπως παλιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνεται από τους κανόνες της σύνεσης και της εθνικής ευθύνης, βαρύτατα εκτεθειμένος στους διεθνείς κύκλους της οικονομίας και της πολιτικής. Δυστυχώς, στους παράγοντες αποσταθεροποίησης προστέθηκαν δημοσίως και οι δικαστές, θυμίζοντας λατινοαμερικανικές καταστάσεις.

 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, πιεζόμενο από την ομάδα των αμοραλιστών που συνεργάστηκαν και πρωταγωνίστησαν στη διακυβέρνηση Σαμαρά αλλά και το τίποτα του Σταύρου Θεοδωράκη, πελαγοδρομεί κλίνοντας το μάτι στη Δεξιά. Ακυρώνει έτσι και την αναγκαία λογική στόχευση να επαναπατρίσει με αριστερό λόγο ψηφοφόρους που το εγκατέλειψαν και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΑΠΟΡΙΕΣ για τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κυρίου Λεβέντη δεν υπάρχουν. Απορίες, και μάλιστα μεγάλες, υπάρχουν για το ΚΚΕ. Από τα λόγια, περνάει και στη βία, επιλέγοντας ως στρατηγικό στόχο τον ίδιο στόχο που έχουν και ο Κυριάκος και οι χορηγοί του! Την εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης. Η ηγεσία του ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι, συμβάλλοντας στην πτώση της κυβέρνησης, θα φέρει στην εξουσία τον Μητσοτάκη με τα επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα δόγματά του, όπως αυτό της κατάργησης της υποχρεωτικής δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης όλων των εργαζομένων.

 

ΟΣΟ χειρότερα τόσο καλύτερα, όπως έλεγαν και οι πιπισιπίδες μετά τη Μεταπολίτευση, αφού με τη φτώχεια και την ανεργία ωριμάζουν ταχύτερα οι επαναστατικές διαθέσεις των μαζών. Γι' αυτό αποκηρύχτηκαν από τον Περισσό οι Πορτογάλοι κομμουνιστές, που στηρίζουν την κυβέρνηση των σοσιαλιστών για να βγει η χώρα από μια παρόμοια κρίση, που πλήττει κυρίως τις δυνάμεις της εργασίας. Οι αριστερίστικες αντιλήψεις υπήρχαν στο ΚΚΕ, αλλά κρύβονταν ώς τη διάσπαση του 1990 υπό τον φόβο του διευθυντηρίου της Μόσχας, που είχε ζητήσει από το κόμμα να σιγοντάρει (μορατόριουμ) την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στα πρώτα δύσκολα χρόνια, τότε που ο Ανδρέας μετείχε στο κίνημα των αδεσμεύτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ εμφανίζεται και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, από στελέχη που υποτιμούν στον ένα ή τον άλλο βαθμό τις δυσκολίες του κυβερνητικού έργου. Ένα μέρος του εκτός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει τα δείγματα ωρίμανσης που απαιτούν οι περιστάσεις, δεν αξιολογεί τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και παραλογίζεται όταν ζητά διακοπή της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛΛ. χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα άλλος εταίρος. Με μια λέξη: αχαριστία!

ΑΝ ΔΕΝ υπήρχε η τεράστια διεθνής και ευρωπαϊκή στήριξη στο έργο της κυβέρνησης, που θεωρείται πλέον παράγοντας σταθερότητας για την Ε.Ε. και το μέλλον του τόπου, την οποία στήριξη με τις αποδόσεις όλων των οικονομικών δεικτών παρακολουθεί και ο ελληνικός λαός, η παλινόρθωση των δυνάμεων της χρεοκοπίας θα ήταν πιθανή.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί φορείς προσδοκούν από την απόδοση του κυβερνητικού έργου την ανάπτυξη της οικονομίας, τον περιορισμό της ανεργίας και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σε όλα τα περιφερειακά συνέδρια, όπου οι τοπικές δυνάμεις κατέθεσαν τις προτάσεις για τον χώρο ευθύνης τους. Αυτό φαίνεται από όλες τις δηλώσεις των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων που αν και ως πρόσωπα πρόσκεινται στη Ν.Δ., στηρίζουν το κυβερνητικό έργο. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στην κοινωνία είναι τα μεγάλα στηρίγματα για την επιτυχία των εθνικού χαρακτήρα στόχων.

dchristou52@gmal.com

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο