Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Αδίστακτοι και με τα εθνικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αδίστακτοι και με τα εθνικά συμφέροντα

Ποτέ δεν θυμάμαι από τη Μεταπολίτευση του 1974 και μετά να μπαίνουν στην ατζέντα της εκάστοτε αντιπολίτευσης εθνικού χαρακτήρα ζητήματα και μάλιστα αδιαφορώντας για ζημιές στα ελληνικά συμφέροντα! Ποτέ δεν θυμάμαι απόρρητα έγραφα των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών να γίνονται φέιγ βολάν μέσα στο κοινοβούλιο. Το στερητικό σύνδρομο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο.

ΠΡΙΝ αρχίσουν, και πολύ πριν ολοκληρωθούν, οι συνομιλίες του Προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπου, εκτός κάμερας διαβουλεύσεις διήρκεσαν τρεις ώρες(!), η κ. Γεννηματά, ηγέτης ενός κόμματος που στις πολλές ταμπέλες του είχε και τον πατριωτισμό, παρενέβη με μια δήλωση που θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ΔΗΛΩΣΗ ήταν: «Οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο, αλλά κυρίως επικίνδυνο για τη χώρα» σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «συνεχώς ο κ. Τσίπρας πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος και δυστυχώς μαζί του τα ελληνικά συμφέροντα».

ΠΡΟΣΕΞΤΕ. “Καμία απολύτως προετοιμασία”. Και καμία και απολύτως! Συνεχίζουμε. “Συνεχώς ο κ. Τσίπρας πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος...” Συνεχώς! Και στην Ουάσιγκτον, και στη Μόσχα, και στο Πεκίνο, και στο Παρίσι, και στο Βερολίνο βγαίνει κουρεμένος! Κι αυτό το λέει μια παντελώς άπειρη και άκαπνη κυρία, που, αν δεν την έλεγαν Γεννηματά, θα δούλευε ακόμα στην τράπεζα. Αισθάνεται όμως τόσο επαρκής, που δεν ρωτάει κανέναν στο κόμμα της ή ο μόνος που ρωτάει, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο ταυτίζεται σε σχεδόν όλες τις δηλώσεις της.

ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφτανε αυτό, συνεχίζει να μας προκαλεί λέγοντας ότι κρατάει με ευλαβική ακρίβεια ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Διότι αν το πιστεύει, κάποιος πρέπει να την προμηθεύσει καινούργια μέτρα και σταθμά.

ΟΜΩΣ, πλην της ενεργού συμμετοχής των κομμάτων, είχαμε και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Δεν παραβίασε μόνος του ο Ερντογάν και στα καλά καθούμενα τη συμφωνία με τον Τσίπρα, να δώσει συνέντευξη στο ΑΠΕ και ο Έλληνας πρωθυπουργός στο αντίστοιχο πρακτορείο της Τουρκίας, το Anadolu. Κάποιος παρενέβη υποσχόμενος καλύτερο για τα τουρκικά συμφέροντα σέρβις μέσω του ΣΚΑΪ! Και οι επιτελείς του καναλιού, χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχτηκαν! Και επειδή εκείνες τις μέρες ο Τούρκος παραγωγός του "Survivor" Ατζούν Ιλιτζαλί ήταν στο κτήριο του σταθμού στο Φάληρο, πολλές απορίες απαντήθηκαν. Ντροπή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL