Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Δ. Βίτσας: Ιστορική η επίσκεψη Ερντογάν - Η Ν.Δ. να πει ξεκάθαρα, αν θεωρεί ότι υπάρχει μίζα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Ιστορική η επίσκεψη Ερντογάν - Η Ν.Δ. να πει ξεκάθαρα, αν θεωρεί ότι υπάρχει μίζα (Video)

Ο κ. Βίτσας μιλώντας στο ΣΚΑΙ για την αναγκαιότητα συζήτησης με την Τουρκία εξήγησε ότι «μας συμφέρει η από κοινού με την Τουρκία, αντιμετώπιση του προσφυγικού». Ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να συζητήσουμε και για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο με δεδομένο μάλιστα ότι περίπου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξοδεύει 3 εκ. ευρώ το μήνα για τις αναχαιτίσεις στον αέρα και τη θάλασσα χωρίς να προσμετρούνται οι φθορές.

Ο αν. υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι ήταν «ήπια η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Η αντίδραση που επακολούθησε ήταν υπερβολική».

«Δεν πρέπει να συγχέουμε το θεσμό με τους φυσικούς του φορείς. Υπάρχει κάποιος θεσμός, εκτός κριτικής αναρωτήθηκε ο κ. Βίτσας. Υπάρχει πιθανότητα για κάποιους  να ισχύει ένα κομμάτι του πόθεν έσχες και για κάποιους όχι;» προσθέτοντας ότι υπάρχουν βασικές αρχές που απορρέουν από το Σύνταγμα, τους νόμους ή τη Δικαιοσύνη.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι «οι προαγωγές των δικαστών έχουν γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και με το δικαιότερο τρόπο από την παρούσα κυβέρνηση».

Η Ν.Δ. να πει ξεκάθαρα αν θεωρεί ότι υπάρχει θέμα μίζας

Καλούμενος να απαντήσει στο θέμα που προσπαθεί να συντηρεί στην επικαιρότητα η Ν.Δ. για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι: «Αρχικά μπήκε ένα θέμα συμπεριφοράς από τον κ. Λοβέρδο μετά μπήκε ζήτημα διαδικασίας. Όλα τα έγγραφα έχουν δοθεί».

Μιλώντας για τον κ. Παπαδόπουλο ανέφερε ότι «αυτός ο κύριος είναι αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Ο δικός μας αντιπρόσωπος ήταν η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών κάτι που αποδεικνύεται από όλα τα έγγραφα. Λέει η Ν.Δ. ότι υπάρχει θέμα μίζας σε αυτή την υπόθεση; Ναι, ή όχι;» και κάλεσε τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

«Νομίζω ότι δεν τον έχω δει ποτέ τον κ. Παπαδόπουλο» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για «τα όπλα του ISIS» ο κ. Βίτσας ρώτησε αν γνωρίζει κανείς όλη την διαδρομή; Τα περισσότερα όπλα που είχε ο ISIS είναι κατασκευής είτε από την Αμερική, είτε από την Τουρκία.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL