Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Για τη σημερινή άφιξη Ερντογάν / Η Κομοτηνή σε "κλοιό ασφαλείας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τη σημερινή άφιξη Ερντογάν / Η Κομοτηνή σε "κλοιό ασφαλείας"

Το 2004 για πρώτη φορά είχε επισκεφθεί ιδιωτικά τη Θράκη ο τότε πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν

Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονταν από χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή ενόψει της σημερινής επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην πόλη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταράξει αναμφίβολα την ήσυχη καθημερινότητα της πόλης. Οι χώροι που θα επισκεφθεί ελέγχονταν εξονυχιστικά, τόσο το τζαμί στο οποίο λέγεται ότι θα προσευχηθεί  -άλλωστε την Παρασκευή το μεσημέρι είναι η ώρα της μεγάλης προσευχής στο ισλάμ - όσο και στο μειονοτικό γυμνάσιο - λύκειο της πόλης "Τζελάλ Μπαγιάρ".

Θα είναι ο δεύτερος Τούρκος Πρόεδρος μετά τον Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέπτεται το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά στο πλευρό του δεν θα έχει μια βασίλισσα, όπως είχε τότε ο προκάτοχός του τη Φρειδερίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Τούρκο πρόεδρο θα συνοδεύουν σε ένα κομμάτι της επίσκεψής του δύο υπουργοί μιας αριστερής κυβέρνησης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γιάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι χθες το απόγευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπει στο σχολείο, θα συναντηθεί με δύο τμήματα μαθητών - αυτά θα γίνουν γύρω στις 2 το μεσημέρι - και ύστερα θα χαιρετήσει τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί να τον δει στην αυλή του σχολείου.

Ιδιωτικό γεύμα

Πάντα σύμφωνα με τις μέχρι χθες το απόγευμα πληροφορίες θα πάρει μέρος σε ιδιωτικό γεύμα σε ξενοδοχείο της πόλης, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα επισκεφθεί την "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής" και τα γραφεία του Συλλόγου Επιστημόνων της μειονότητας, μια πληροφορία που διακινήθηκε εδώ στην Κομοτηνή και μένει ανεπιβεβαίωτη.

Ασφαλώς το ενδιαφέρον στρέφεται στα όσα θα πει κατά τον χαιρετισμό του στο σχολείο. Να θυμίσουμε ότι την τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί την Κομοτηνή ως πρωθυπουργός είχε καλέσει τα μέλη της μειονότητας να αγαπούν τη χώρα τους και να παλεύουν για την προκοπή της αναφερόμενος στη σχέση των πολιτών της μειονότητας με την Ελλάδα. Άρα τα όσα είχε πει τότε αναμφίβολα θα συγκριθούν με τα όσα θα πει σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL