Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαβάστε σήμερα στην ΑΥΓΗ: Λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής

Ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Παγκόσμια ανησυχία και οργή στον ισλαμικό κόσμο προκάλεσε η μονομερής κίνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αψήφησε τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Παγκόσμια ανησυχία και οργή στον ισλαμικό κόσμο προκάλεσε η μονομερής κίνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αψήφησε τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ υπονομεύοντας τη λύση των δύο κρατών.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Τουρκία και άλλες χώρες καταδίκασαν την κίνηση Τραμπ, ενώ ξέσπασαν διαδηλώσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σε μουσουλμανικές χώρες.

Οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τον ρόλο του μεσολαβητή, δήλωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ενώ η οργάνωση Χαμάς προειδοποίησε ότι άνοιξαν οι πύλες της Κόλασης. Φόβους για ενίσχυση του εξτρεμισμού εκφράζουν και αραβικά καθεστώτα που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο