Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Τηλεπαράθυρα / Κανάλια, «κλίνατε επ’ αριστερά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπαράθυρα / Κανάλια, «κλίνατε επ’ αριστερά»

Στο καναβάτσο η Ν.Δ. μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή. Η Καμμενιάδα έσβησε πριν καλά - καλά γεννηθεί και περάσαμε στο επόμενο, πιο αβανταδόρικο και πιο «επαναστατικό». Στην «πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκονται οι πλειστηριασμοί και φυσικά οι αντιδράσεις» ανήγγειλε ο ΣΚΑΪ. Το στρίβειν προς τα αριστερά αναγκαστικό, αφού η Ν.Δ. έπιασε ταβάνι στις δημοσκοπήσεις και απεγνωσμένα ζητάει νέο αφήγημα, κριτική και επιχειρηματολογία...

Ως διά μαγείας λέξεις όπως «αξιολόγηση», «τρόικα», «μέτρα», «έξοδος», «ομόλογα» «spreads» «swap» που μονοπωλούσαν την επικαιρότητα για πάνω από 5 χρόνια, εξαφανίστηκαν από τα δελτία. Ελάχιστοι (στην ΕΡΤ κυρίως) ασχολήθηκαν με την ανταλλαγή ομολόγων και τη θετική πορεία της γ’ αξιολόγησης. Ο «καλός» δημοσιογράφος άλλωστε κρίνεται από τη μαυρίλα των ειδήσεων που πουλά.

Και εγένετο (επιτέλους) κίνημα που έτρεξε να υπερασπιστεί τους οφειλέτες πλοιοκτήτες, καπιταλιστές, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και άλλες τέτοιες αριστερές ιδεοληψίες. Σύμφωνα άλλωστε με τη νέα ερμηνεία που αποδόθηκε στο σύνθημα, το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» σήμαινε να υπερασπίζεσαι τις βίλες, τις επαύλεις και τα πλοία των εφοπλιστών από τις αποζημιώσεις των ναυτεργατών.

«Στρατηγικός κακοπληρωτής» η λέξη της εβδομάδας, αφού πέρα από τους άγνωστους και αφανείς πλουσίους υπάρχουν οι γνωστοί και σε όλους εμφανείς που κάνουν τα στραβά μάτια. Όταν έθιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης τα υπέρογκα δάνεια της Ν.Δ., απέφυγε κακήν κακώς ο εκπρόσωπος της να απαντήσει... «Μα θέλετε να κάνουμε συζήτηση για τέτοια πράγματα;» (ΣΚΑΪ).

Ο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος Άρης Πορτοσάλτε, σε ένα σάλτο μορτάλε της λογικής, τοποθέτησε τη λαϊκή κατοικία στην Κηφισιά και την Εκάλη επιχειρώντας με κριτική από τα αριστερά να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα των πλουσίων».

«Το μόνο που έχει μείνει από την αριστερή διακυβέρνηση είναι κάτι τουφεκιές του κ. Φίλη» είπε ο Κ. Γκιουλέκας πολεμώντας και αυτός από τα αριστερά την κυβέρνηση. Στον δρόμο όμως, αντί για Grexit, ακούς... κοινωνικό μέρισμα;

«Πάμε σε διαφημίσεις» είπε ο Οικονόμου στο ΣΚΑΪ και δεν επανήλθε στον κ. Βορίδη να αναμασά περί πλαστότητας των εγγράφων για ένα «σκάνδαλο» που, παρά τα καλά νομικά που γνωρίζει, χωρίς οσμή μίζας, δυσκολεύεται να υπερασπιστεί.

Ο αρωγός του άλλωστε στην προσπάθεια Αν. Λοβέρδος είχε ήδη παραδεχθεί ότι «όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή ήταν αλήθεια» και πέταξε την μπάλα.... στη διαδικασία, που ήταν «εξευτελιστική». «Μας φέρθηκαν απαξιωτικά. Κατ’ αρχάς ζητούσαν πληρεξούσια!»

«Είμαι γνωστός» φώναζε ο κ. Λοβέρδος και κανένας δεν τον άκουγε... Δεν ανοίγουν πια οι πόρτες των υπουργείων, μόνες τους όταν τον βλέπουν; (ΣΚΑΪ, Πέμπτη).

https://www.youtube.com/embed/Xffl-tPpvLY?rel=0

Μ. Βορίδης: «Η στρατηγική Φίλη δίνει διέξοδο στον πρωθυπουργό να βγει από ένα σκάνδαλο». Το Ευρωκοινοβούλιο ακριβώς το ίδιο πράττει και αντιδρώντας οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν το εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία.

«Ενταφιάστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» πανηγύριζε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας για το fake σκάνδαλο Καμμένου και προδίδοντας μέσα στη χαρά του τον πραγματικό στόχο της Ν.Δ., που δεν ήταν άλλος από τον «συμψηφισμό».

Ο στόχος είναι ένας (να ακούτε πάντα τον θείο Μπάμπη) «να παραδώσουν την εξουσία». Όχι εδώ και τώρα εκλογές -γνωρίζουν ότι θα τις χάσουν- αλλά πτώση της κυβέρνησης και παράδοση. Μια νέα «αριστερή παρένθεση» ανοίγει και πάλι...

Ο κ. Μαλέλης «βλέπει μπροστά» και ανασύρει το όραμα του Λ. Κύρκου για να αιτηθεί διάλογο Κεντροαριστεράς με ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ της εξουσίας για νεοφιλελεύθερο... Μια γιαλαντζί Αριστερά των καναλιών γεννιέται...

https://www.youtube.com/embed/3hJyJEhDthk?rel=0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL