Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.7°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.2°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
12.0°C17.7°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C17.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C17.9°C
0 BF 87%
Θλιβερή ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θλιβερή ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης

Θλιβερή η συμπεριφορά της Ν.Δ. στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Πάντοτε, ακόμα και στη δική μας χώρα, τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και κυρίως της άμυνας, αντιμετωπίζονταν με ευθύνη και όταν επιβαλλόταν, χωρίς δημόσιο διάλογο, καθώς σε θέματα εθνικής ασφαλείας πρέπει να προσέχεις τι ανακοινώνεις και τι στοιχεία χρησιμοποιείς. Αφορμή για όλα αυτά η συζήτηση επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. προς τον υπουργό Άμυνας για την πώληση υλικών που σύντομα θα έβγαιναν εκτός χρήσης μετά την ημερομηνία λήξης των βλημάτων.

ΣΤΗ Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ εκτίμησαν πως αν χτυπήσουν τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛΛ. μπορούν να ρίξουν και την κυβέρνηση. Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, μοίρασαν ρόλους και ο αμοραλιστής Ανδρέας Λοβέρδος χρησιμοποίησε απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, θεωρώντας πως έχει πιάσει λαγό! Φευ όμως, η απάντηση που έλαβαν από τον πρωθυπουργό ήταν καταλυτική και αποκαλυπτική της τύφλωσης και του βαθμού εξάρτησής τους από την εξουσία, την οποία θεωρούν κληρονομικό τους δικαίωμα ο υιός Μητσοτάκη και η θυγατέρα Γεννηματά.

Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ανώνυμος πληροφοριοδότης από το εσωτερικό της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας τον οποίο επικαλέστηκαν, βάζοντας στο χέρι την απόρρητη αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών, δεν ήταν εμίρης, ούτε πριγκιπόπουλο της βασιλικής αυλής. Ήταν ένας Έλληνας μεσάζων ονόματι Τζορτζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος είναι στην ίδια ΜΚΟ με τη σύζυγο Μαρέβα! Και πάνω σ' αυτό το παραμύθι ο Κυριάκος έστησε τη συγκλονιστική, αποκαλυπτική και αμετροεπή του αγόρευση. Και τι δεν είπε για την κυβέρνηση Τσίπρα. Ότι είναι η πλέον αναξιόπιστη στη μεταπολιτευτική ιστορία, ακόμα και από τα σχήματα Σημίτη, τότε που οι μίζες κυκλοφορούσαν ελεύθερες, όπου υπήρχε προμήθεια.

ΘΛΙΒΕΡΗ ήταν και η παρουσία της αρχηγού της ΔΗ.ΣΥ. Είχε ετοιμάσει μια ομιλία που δεν μπορούσε να λάβει υπ' όψιν της τις αποκαλύψεις του κ. Τσίπρα και δεν την άλλαξε, ίσως για να μην μπερδευτεί! Δεν δίστασε και αυτή να πλήξει το κύρος των θεσμών, επιτιθέμενη και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, διότι αρνήθηκε(!), όπως και ο αντιπρόεδρος Νικ. Κακλαμάνης, να παραλάβει τα απόρρητα έγγραφα που αποπειράθηκε να καταθέσει ο Λοβέρδος.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δημόσιο διάλογο και δημοκρατικό έλεγχο. Εδώ βιώνουμε, από τότε που ανάλαβε τη Ν.Δ. ο Κυριάκος, μια μανιώδη προσπάθεια ανατροπής, με κάθε μέσο και με όποιο κόστος, μιας κυβέρνησης που βρίσκεται στο κατώφλι της επιτυχούς εξόδου της χώρας από τον κλοιό των Μνημονίων. Ντροπή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL