Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Τα πρόσωπα των τριών βαρόνων / Αλ. Τσίπρας: Οι βαρόνοι που καθοδηγούν τη Ν.Δ. και το παρακράτος δεν ρίχνουν κυβερνήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα πρόσωπα των τριών βαρόνων / Αλ. Τσίπρας: Οι βαρόνοι που καθοδηγούν τη Ν.Δ. και το παρακράτος δεν ρίχνουν κυβερνήσεις

Το μιντιακό σύστημα που "καθοδηγεί τη Ν.Δ." και την έχει μετατρέψει σε πολιτικό του βραχίονα, αλλά και τους παρακρατικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται "φωτογράφισε" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Και ταυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα, τονίζοντας στους "ενδιαφερόμενους": "Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις, από τους βαρόνους και τους μηχανισμούς παραεξουσίας μέσα στην κρατική δομή; Πλανάστε πλάνην οικτρά!".

Το μιντιακό σύστημα που στηρίζει τη Ν.Δ. αποτελείται από τρία πρόσωπα: τον κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον όψιμο συνέταιρό του και τον γνωστό κομιστή. Η περιγραφή των προσώπων από τον Αλ. Τσίπρα ήταν η εξής:

1) "Υπάρχει ένα συντονισμένο κρεσέντο ΜΜΕ του -κατά δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη- κουμπάρου σας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα περνάει πιο συχνά το κατώφλι του εισαγγελέα απ’ ό,τι την πόρτα του σπιτιού του και έχει αγοράσει επτά εφημερίδες που λυσσομανούν κατά της κυβέρνησης".

2) "Του όψιμου φίλου του, του όψιμου συνέταιρού του, που πριν από λίγο καιρό ήταν στα μαχαίρια. Όμως τώρα τα βρήκαν. Και τα βρήκαν για να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό, που είναι η κυβέρνηση που θέλει να βάλει τέλος στη διαπλοκή, τη διαφθορά, στα παραδικαστικά κυκλώματα, στις λογής ασυλίες, στους φοροφυγάδες".

3) "Και ο αγαπημένος σας κομιστής, του οποίου φέρατε στη Βουλή όλα όσα έγραφε την Κυριακή. Και ξέρουμε τόσα χρόνια τι κομίζει και πώς πληρώνεται για όσα κομίζει. Και τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρωστούμενα, γιατί βρέθηκε μια κυβέρνηση και είπε ‘δεν σου κάνουμε χάρη, πρέπει να πληρώσεις όπως όλοι οι άλλοι πληρώνουν’, καθυβρίζει, εκβιάζει, έχει χάσει τον έλεγχο".

"Ένα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί. Αυτοί είναι που σας δίνουν γραμμή. Και εκεί καταντήσατε τη Ν.Δ." τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Μέσα στην αγωνία που έχουν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στην εξουσία που εχάθη, εδώ και καιρό συντονισμένα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προκαλούν μόνο θόρυβο και σαματά".

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "βρόμικο παιχνίδι, γκεμπελισμό, αμετροέπεια και απάτη" της Ν.Δ.. Υπογράμμισε ότι ο Π. Καμμένος στοχοποιείται για να χτυπηθεί η κυβέρνηση, γιατί "στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού είναι" να δημιουργήσουν "συνθήκες αποσταθεροποίησης" και "να μην καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση".

“Δεν κρύβομαι και δεν εκβιάζομαι”

Και η Ν.Δ., συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, "τους ακολουθεί τυφλά", επειδή βλέπει ότι η κυβέρνηση "θα φτάσει στο τέλος της θητείας της, αλλά θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Και αυτό είναι που της προκαλεί πανικό". "Βλέπετε, όσες ενέσεις ενισχυτικές κι αν παίρνετε από τους διάφορους νεόκοπους δόκτορες, που σας λένε αυτά τα οποία θέλετε να ακούσετε, ότι το κλίμα αλλάζει" και επειδή "είστε εθισμένοι με την εξουσία, έχετε πάθει μεγάλη ζημιά που αναγκαστήκατε για πρώτη φορά να την απωλέσετε".

Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επέλεξε να συμμετέχει στη συζήτηση "γιατί δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμιά πρόκληση, καμιά συκοφαντία και καμιά γραφικότητα. Διότι έχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού με αυτά που κάνετε". "Να δραπετεύσω από τι ακριβώς; Από την αντιπαράθεση με τον Κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς που τα λέτε αυτά ούτε αυτοί που τα γράφουν αυτά δεν τα πιστεύουν" είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τι έλεγαν οι "διάφοροι παπαγάλοι".

"Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και απάντησε στην αναφορά του Κ. Μητσοτάκη ότι σε τηλεοπτικό σποτ στο γραφείο του υπήρχε κουτί πούρων.

Η "μετακόμιση" στο γραφείο Κ. Μητσοτάκη

"Επειδή δεν έχω να φοβηθώ τίποτα όταν έρχονται συνεργεία τηλεοπτικά στο γραφείο μου, δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου, ούτε βγάζω πάνω από το γραφείο μου ακόμα και τα δώρα που μου έχουν κάνει. Εσείς, άμα έρθει κανένα τηλεοπτικό συνεργείο στο δικό σας γραφείο, να δούμε τι ξεσκόνισμα πρέπει να κάνετε. Πού θα κρύψετε τα παραστατικά και τις αποδείξεις για τα δώρα της Siemens, για τα δάνεια του ‘Κήρυκα Χανίων’, για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρέθηκαν στη δικογραφία και αφορούν τον γραμματέα της Ν.Δ. Ενδεχομένως, όμως, και αυτά που δεν καταφέρατε να βρείτε, τα Ε9 για τη φορολογική δήλωση και το πόθεν έσχες που δεν έχετε καταθέσει ακόμα. Εσείς έχετε να κρύψετε! Μετακόμιση θα κάνετε έτσι κι έρθει κανένα τηλεοπτικό συνεργείο να γυρίσετε κανένα σποτάκι!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL