Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Βατερλό της Ν.Δ. στη συζήτηση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία / Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βατερλό της Ν.Δ. στη συζήτηση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία / Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του Μητσοτάκη

Τράβηξε την κουρτίνα ο Αλέξης Τσίπρας και φάνηκε η γύμνια της αντιπολίτευσης, η οποία έπαιξε το παιχνίδι ενός Έλληνα μεσάζοντα στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Το όνομα του μεσάζοντα που ήθελε να χαλάσει η συμφωνία (και μάλιστα προκειμένου η Σ. Αραβία να αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή...) αποκαλύφθηκε από τον πρωθυπουργό: είναι Τζον Σφακιανάκης.

Το ερώτημα είναι αν η Ν.Δ. συνδέεται με τον Τζ. Σφακιανάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να αποποιηθεί κάθε σχέση λέγοντας ότι "δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ρόλος του". Όμως το πολιτικό συμπέρασμα για τον πρωθυπουργό είναι καθαρό μετά τις αποκαλύψεις: "Η Ν.Δ. δουλεύει για συγκεκριμένους ενδιάμεσους".

"Καληνύχτα σας, κ. Μητσοτάκη!"

Μπορεί η συζήτηση να μην είχε αποκαλύψεις από την αντιπολίτευση (όπως διέρρεε η ίδια) αλλά είχε μια φράση - μαχαιριά του Αλ. Τσίπρα προς τον Κ. Μητσοτάκη. "Στην προσπάθειά σας να δημιουργήστε αντιπολιτευτικό λόγο, εμπλέκετε το Διπλωματικό Σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Αυτό το βάρος και αυτή η ευθύνη απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή. Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη!", τόνισε ο πρωθυπουργός θυμίζοντας σε όσους έχουν ιστορική μνήμη το 1989, όταν στη Βουλή ο Ανδρέας Παπανδρέου ύστερα από ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που περιείχε πολλούς εις βάρος του χαρακτηρισμούς είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια λέγοντας: "Κύριε Μητσοτάκη, καληνύχτα σας".

Ο πρέσβης γνώριζε

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κατέρριψε το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό που δεν χρειάζονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγοντας να μη συνομιλήσει απευθείας με τη Σ. Αραβία αλλά να συνομιλήσει με μεσάζοντες. Το "επιχείρημα" της Ν.Δ. βασίζεται στο απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη στο Ριάντ.

Όμως από τα στοιχεία που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας προκύπτει ότι ο πρέσβης στις 17 Νοεμβρίου 2016 γνώριζε από τις απαντήσεις του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος είχε εξουσιοδότηση εκπροσώπου και δεν είναι μεσάζοντας. Από τα άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών προκύπτει ότι ο πρέσβης στις 21 Νοεμβρίου 2016 τηλεγράφησε στον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι συναντήθηκε με "αξιόπιστη πηγή" που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Σαουδάραβα υπουργού και ότι "θα έπρεπε να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει συνεργασία, για να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα την αγορά του υλικού". Συγκεκριμένα ο πρέσβης γράφει: "εφόσον η ελληνική πλευρά, κατ’ αρχήν, συμφωνεί, ο σύνδεσμος αυτός του υπουργού Άμυνας προτίθεται άμεσα να μεταβεί στην Αθήνα για κατ’ ιδίαν διαβούλευση, διευθέτηση και πληρωμή".

Η ομολογία του πρέσβη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ να εξηγήσει γιατί θεωρεί ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος δεν είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος της σαουδαραβικής πλευράς και τι γνωρίζει για την "αξιόπιστη πηγή". Ο πρέσβης προφορικά απάντησε ότι τα γνωρίζει διότι αυτή η πηγή βρίσκεται πολύ κοντά εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και συγκεκριμένα ήταν παρών στο Υπουργικό Συμβούλιο και άκουσε τη συζήτηση.

Τότε ο Ν. Κοτζιάς φώναξε τον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Ελλάδα και τον ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση κάποιος τρίτος να παρίσταται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Η απάντηση του Σαουδάραβα πρέσβη ήταν "βεβαίως, όχι". Ο Ν. Κοτζιάς ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ να κατονομάσει σε νέο τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού ποια είναι αυτή η "πηγή". Και ο πρέσβης απάντησε ότι "αρχική πληροφορία τον Νοέμβριο του 2016 περί ενδιαφέροντος σαουδαραβικής πλευράς για την αγορά τού εν λόγω υλικού, καθώς και ενημέρωση περί διαμειφθέντων σε πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο μού περιήλθαν από το ίδιο πρόσωπο".

"Θα φαντάζεστε όλοι σας, βεβαίως, ότι θα είναι κάποιος Σαουδάραβας, κάποιος κοντά στο παλάτι, κάποιος αυλικός, κάποιος πρίγκηπας, κάποιο πριγκηπόπουλο. Είναι, όμως, Έλληνας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Και το όνομα αυτού: John Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης!" αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

Εξουσιοδοτημένος και με τη βούλα

Από την πλευρά του, ο Π. Καμμένος κατέθεσε πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος ήταν εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας και ότι στη συμφωνία "τα χρήματα που θα φύγουν ή θα έφευγαν από τη Σ. Αραβία από τον λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών θα πήγαιναν στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων". Απλώς "κάποιοι ήθελαν να χαλάσει η συμφωνία και να μπλέξουμε σε χαρτοπόλεμο" εκτίμησε ο Π. Καμμένος σημειώνοντας ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί αλλά η Σ. Αραβία δεν έχει πληρώσει για να υλοποιηθεί.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι:

* "Έγινε μια προσφορά σε πενταπλάσια από την τιμή αγοράς απαξιωμένων πυρομαχικών, τα οποία θα πληρώναμε σε λίγα χρόνια για να τα καταστρέψουμε, και την αποδεχθήκαμε".

* Τον Μάιο του 2016 ο Β. Παπαδόπουλος παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας και αφορούσε την Olympic Industries.

* Η ελληνική πρεσβεία και το προξενείο στο Ριάντ αναγνώριζαν τον Β. Παπαδόπουλο τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2016, όπως προκύπτει από επικυρωμένα έγγραφά τους.

* Όταν ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών ναύαρχος Κυριακίδης διαπίστωσε την πίεση που ασκείτο από τον πρέσβη και τον πρόξενο στο Ριάντ να μην αναγνωρίζεται ο Β. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχει ευθύνη για τη Σ. Αραβία, να μάθει από τις αρχές της χώρας αν τα έγγραφα είναι γνήσια. Η απάντηση από τον στρατηγό διευθυντή των Στρατιωτικών Ακολούθων της Σ. Αραβίας ήταν ότι όλα τα έγγραφα είναι γνήσια και ισχύει η εκπροσώπηση του Παπαδόπουλου.

Επομένως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή (π.χ. άλλον αριθμό βλημάτων, άλλον εκπρόσωπο) γιατί θα έπρεπε να υπάρξει άλλη διακρατική συμφωνία.

Ο Π. Καμμένος κατέθεσε εννέα έγγραφα:

* Το προσωπικό mail του πρόξενου Κλουβάτου, που δεν κοινοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών.

* Το έγγραφο με το οποίο ο Β. Παπαδόπουλος εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ορίζεται ως εκπρόσωπος.

* Τη διαβίβαση του ελέγχου αυθεντικότητας (letter of confirmation) της επιστολής που έκανε ο στρατιωτικός ακόλουθος (στις 27 Οκτωβρίου 2016).

* Το επικυρωμένο από την ελληνική πρεσβεία έγγραφο του στρατιωτικού ακολούθου, το οποίο λέει ότι πρόκειται περί γνησίου εγγράφου.

* Το αραβικό αντίγραφο, όπως και το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας προς τον στρατιωτικό ακόλουθο, ότι παραμένει η κατάσταση ως έχει.

* Πιστοποιητικό τελικού χρήστη του Ιουνίου του 2016 που αφορά τις βόμβες και το αίτημα του Παπαδόπουλου. Το έγγραφο φέρει και τη σφραγίδα του Προξενείου και τα χαρτόσημα της προξενικής αρχής.

* Τα διαβατήρια όσων ήρθαν από το υπουργείο της Σ. Αραβίας για έλεγχο των πυρομαχικών (27 Οκτωβρίου 2016).

* Το πιστοποιητικό τελικού χρήστη, το οποίο αφορά τα 100.000 βλήματα. Το έγγραφο έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του ελληνικού προξενείου στο Ριάντ.

* Έγγραφο του Σαουδάραβα στρατηγού Αμπντουλάχ Αλ Ασερί, αρχηγού των προμηθειών, που πιστοποιεί τον τελικό χρήστη τον Ιούνιο του 2016. Το έγγραφο αφορά 300.000 βλήματα, όπως αναφέρει και η υπογραφείσα συμφωνία.

Ανύπαρκτη αναφορά ταξίαρχου

Ένα ερώτημα που υπήρξε από την αντιπολίτευση ήταν για την περίφημη αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο έγγραφο. "Υπάρχει ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του σύνολο μηνυμάτων, τα οποία ο Αν. Λοβέρδος τα έκανε αναφορά. Το έκαναν πρωτοσέλιδο οι εφημερίδες και συζητάμε επί έναν μήνα για μια αναφορά που ο ίδιος λέει ότι δεν κατέθεσε" είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ο ταξίαρχος εκλήθη σε απολογία από τον αρχηγό του Στρατού και στην απολογία του ξεκαθαρίζει πως: "όσον αφορά την περιέλευση και χρήση τού ως άνω σχεδίου υπομνήματος, που, επαναλαμβάνω, αφορούσε σε μη υπηρεσιακή αναφορά μου, από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 από βουλευτή στο Κοινοβούλιο την 7η Νοεμβρίου του 2017, αγνοώ παντελώς οποιοδήποτε γεγονός σχετικά με τα ως άνω. Με βάση τα προαναφερόμενα αποδεικνύεται πλήρως ότι ουδέποτε υπέβαλα γραπτή αναφορά μου υπό στοιχεία θέματος μη υπηρεσιακή -προσωπικό, διοικητικά- από 4 Σεπτεμβρίου σε οποιοδήποτε διοικητικό όργανο ή αρχή".

"Γαλάζια" οικογένεια γνωστή του Κ. Μητσοτάκη

Πέραν των πιστοποιητικών εγγράφων για τη συμφωνία, ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε και ποιος είναι ο Β. Παπαδόπουλος και η εταιρεία του. Αρχικά απέδειξε ότι σχετίζεται με το εμπόριο όπλων, καθώς έχει εξουσιοδότηση να κάνει χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού που περνάει από όλες τις υπηρεσίες με τα ονόματά τους. Μεταξύ άλλων κατέθεσε την εξουσιοδότηση προσωπικού την οποία αποδέχεται η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, το Πιστοποιητικό Βιομηχανικής Ασφάλισης των εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια, έως και το λευκό ποινικό μητρώο του και την άδεια οπλοφορίας του!

Όμως, ο Β. Παπαδόπουλος και η οικογένειά του έχει έντονα "γαλάζιο" παρελθόν. Ο Π. Καμμένος αποκάλυψε ότι:

* Ο δικηγόρος του είναι βουλευτής της Ν.Δ. (φέρεται να είναι ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς).

* Το 1988 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πριν γίνει πρωθυπουργός, είχε αποφασίσει ότι θα έδινε η Εθνική Τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία, για να αποπληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι είχαν σταματήσει να πληρώνονται από τη Σοβιετική Ένωση. Και το 1991 πήγε αποστολή στη Ρωσία με 40 επιχειρηματίες, μαζί με τον τότε διοικητή της Τράπεζας Δημήτρη Γερμίδη. Και μέσα στην αποστολή με την Ντ. Μπακογιάννη ήταν ο Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του Βασίλη, "οι οποίοι εισέπραξαν 67 εκατομμύρια δραχμές που έδωσε η Εθνική Τράπεζα και ο ελληνικός λαός, για να πληρωθεί ο Παπαδόπουλος που δεν ξέρετε". Η αποστολή πιστοποιήθηκε από δημοσιεύματα του 1991 της "Απογευματινής", του "Ελεύθερου Τύπου" και της "Καθημερινής".

Το "πράσινο" παρελθόν

Όμως και με το ΠΑΣΟΚ ο Β. Παπαδόπουλος φαίνεται ότι έκανε δουλειές. Ο Π. Καμμένος είπε ότι "η Φ. Γεννηματά τον πήγε στις 17 Φεβρουαρίου 2014" στο υπουργείο Άμυνας και ότι ανέλαβε έργο για τα ΕΑΣ. Συγκεκριμένα:

* Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, η "IGG International", με έδρα το Άμπου Ντάμπι, στέλνει αίτημα για την προμήθεια διαφόρων τύπων πυρομαχικών, κυρίως μικρού διαμετρήματος, από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

* Στις 28 Φεβρουαρίου τα ΕΑΣ υποβάλλουν αρχική προσφορά στην IGG και αντιπροσωπεία της IGG επισκέπτεται τα ΕΑΣ προκειμένου να συζητήσει και να διαπραγματευθεί την προσφορά. Ακολούθησε σειρά επισκέψεων.

* Τον Ιούνιο του 2014, στο Παρίσι, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Χριστογιάννης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και του προέδρου της εταιρείας Δεμίρη, υπογράφει κοινή ανακοίνωση με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών εκτιμώμενης αξίας 75 εκατ. ευρώ.

* Στις 3 Νοεμβρίου 2014 και προκειμένου να υπάρξει εντός χρόνου η παραγωγή του πολύ μεγάλου αριθμού πυρομαχικών, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, κατόπιν αδείας της πολιτικής ηγεσίας, εγκρίνει την αυθημερόν μετάβαση στελεχών των ΕΑΣ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Olympic Industries SA" του Β. Παπαδόπουλου.

* Στις 7 Νοεμβρίου η επιτροπή διαπραγμάτευσης επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της "Olympic Industries" στο Κιλκίς.

* Στις 14 Νοεμβρίου υποβάλλεται η έκθεση.

Πάντως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε τους ισχυρισμούς Καμμένου χαρακτηρίζοντάς τον ως "συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως αναπληρωτής υπουργός δεν είχα καμία, μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα". "Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα", πρόσθεσε. Ο Π. Καμμένος επέμεινε ότι υπεγράφη συμφωνία με την IGG παραπέμποντας στο Τwitter όπου ανήρτησε τρεις φωτογραφίες από την υπογραφή.

"Ας μην υλοποιηθεί η συμφωνία"

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Π. Καμμένος έδειξε να αποδέχεται ότι δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία με τη Σ. Αραβία. "Εγώ αντιλαμβάνομαι αυτά που λέει ο Νίκος Φίλης και, αν υπάρχει πολιτική συμφωνία να μην πουλήσουμε στη Σ. Αραβία, να μην πουλήσουμε" είπε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση Φίλη

Λίγο νωρίτερα, ο Ν. Φίλης είχε υπενθυμίσει ότι "υπάρχουν αποφάσεις της Ευρωβουλής, όχι απλώς δημοσιεύματα στις εφημερίδες, που ζητούν έλεγχο των εξοπλισμών στη Σ. Αραβία για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Υεμένη. Μην κλείνουμε τα μάτια λοιπόν". Ακόμη είχε διαψεύσει τον ισχυρισμό του Αδ. Γεωργιάδη ότι έχει ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας θυμίζοντας ότι δεν ήταν μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και εκτιμώντας πως αν ήταν μέλος, "πιθανόν να ψήφιζα ακολουθώντας την εισήγηση της κυβέρνησης".

Καταγγελία Καμμένου για απειλητικό τηλεφώνημα

Ο υπουργός Άμυνας έκανε άλλη σημαντική αποκάλυψη, που αφορά τον επιχειρηματία Γιώργο Πατεράκη, ο οποίος φέρεται από τον υπουργό να εμπλέκεται σε εμπόριο όπλων (ως γνωστόν, είναι αντιπρόσωπος της Airbus). Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι προ μηνός "δέχθηκα ανώνυμο τηλεφώνημα που απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου. Ειδοποίησα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και δέχθηκα την άρση απορρήτου στο κινητό μου τηλέφωνο για να εντοπιστεί ποιος ήταν αυτός που έκανε το απειλητικό τηλεφώνημα. Τη Δευτέρα εκλήθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Είναι ο Γ. Πατεράκης, ο οποίος τηλεφώνησε από τηλέφωνο της εταιρείας του. Τη Δευτέρα, εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική".

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο Γ. Πατεράκης:

* "Είναι ο έμπορος όπλων που φωτογραφίζεται σε selfie με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ." σε προεκλογική εκδήλωση της Μέρκελ.

* "Είναι αυτός που έστησε όλη την ιστορία με τον Σάφα".

* "Είναι αυτός που η 'Καθημερινή' στις 16 Νοεμβρίου 2008 κατονόμαζε ως μεσάζοντα για τα υποβρύχια που έγερναν. Είναι αυτός που έστειλε την επιστολή στον κ. Atzpodien, για να προχωρήσει η υπόθεση των υποβρυχίων με τον Σάφα".

Αργά το βράδυ, ο Γ. Πατεράκης παραδέχθηκε την επικοινωνία με τον Π. Καμμένο αλλά με άλλο σκοπό. "Με τον υπουργό επικοινώνησα τηλεφωνικώς μία φορά για λίγα δευτερόλεπτα" ισχυρίζεται και λέει πως του ζήτησε "την ευκαιρία να σας συναντήσω προκειμένου να σας αποδείξω πως ουδέποτε υπήρξα έμπορος όπλων, όπως κατ' επανάληψη ανακριβώς έχετε αναφέρει". Ο Π. Καμμένος, κατά τον Γ. Πατεράκη, του απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει και του ζήτησε να τον καλέσει αργότερα.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι το κινητό του και το τηλέφωνο του γραφείου του δεν είναι απόρρητα και εμφανίζονται στον συνομιλητή του και δηλώνει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Την προσφυγή είχε προβλέψει ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για "έναν σχεδόν άγνωστο σε μένα πολίτη για μια αστυνομική ιστορία καταγγελιών που μου είναι παντελώς άγνωστη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL