Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Περί κρυφτού ο λόγος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί κρυφτού ο λόγος

Τελικά, θέλει ή δεν θέλει η Νέα Δημοκρατία τον Τσίπρα στη Βουλή; Θα ήταν καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξηγήσει. Διότι προκαλεί, τουλάχιστον, απορία η τόσο άμεση και κατηγορηματική απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην δεχθεί την ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός σήμερα, βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Παρίσι για τις βραβεύσεις από το Politique International και τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, ενώ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής. Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, ωστόσο, λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η φονική καταστροφή στη Δυτική Αττική, αναβλήθηκε, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού, όπως εξηγεί και ο ίδιος σε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Και τι δεν γράφτηκε, τι δεν ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο Τσίπρας δραπετεύει, κρύβεται, σιωπά για τον Καμμένο. Τι συνέβη λοιπόν μέσα σε λίγες ώρες από την επιστολή του πρωθυπουργού, που ζητάει η συζήτηση να πάει λίγες μέρες αργότερα ώστε να παρευρεθεί -κι ας μην έχει καμία υποχρέωση να παρίσταται σε επίκαιρη ερώτηση προς υπουργό-, και η Νέα Δημοκρατία κραυγάζει για να μην γίνει δεκτό το αίτημα;

Αν σκεφτούμε πως κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μοσχάτο έκαναν τον σταυρό τους για το πόσο μεγάλη θα είναι η ήττα, τότε ίσως πολλά δικαιολογούνται. Γιατί λοιπόν ξορκίζουν στη Ν.Δ. την παρουσία Τσίπρα στη συζήτηση της ερώτησης; Κόπτονται ξαφνικά για την κοινοβουλευτική διαδικασία εκείνοι που κυβερνούσαν, σχεδόν αποκλειστικά, με κατεπείγουσας διαδικασίες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

Δυστυχώς για την αξιωματική αντιπολίτευση, η συζήτηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στη Βουλή. Πεδίον δόξης λαμπρό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκήσει το αντιπολιτευτικό του καθήκον, αφού ο Τσίπρας του κάνει τη χάρη. Εκτός εάν προκύψει κάποια παρουσίαση βιβλίου ξανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL