Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Βήμα βήμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βήμα βήμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα (Video)

Η πλατφόρμα είναι έτοιμη για τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Θα ανοίξει ως το τέλος του Νοεμβρίου ενώ το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να έχει αποδοθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου.

"Απλή" χαρακτήρισε τη διαδικασία των αιτήσεων η αν. υπουργός Εργασίας εξηγώντας αναλυτικά τα βήματα που απαιτούνται:

1)     Οι πολίτες μπαίνουν στο www.koinonikomerisma.gr με τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης στην φορολογική βάση

2)     Επιβεβαίωση ΑΜΚΑ, email και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Εμφανίζεται μια φόρμα με προσωπικά στοιχεία. Οι δικαιούχοι θα προσθέσουν κινητό τηλέφωνο και email. Το κοινωνικό μέρισμα υπολογίζεται με το ύψος του εισοδήματος που εμφανίζεται στο Α21.

3)     Συμπλήρωση iban ώστε να πιστωθούν τα χρήματα. Το υπουργείο προτείνει να χρησιμοποιηθεί ένας ακατάσχετος λογαριασμός. Αυτά τα χρήματα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

4)     Οι φιλοξενούμενοι χρειάζεται να μπει με δικό του κωδικό του taxisnet και δηλώνει την συγκατάθεσή τους να αντληθούν και τα δικά τους στοιχεία ώστε να αθροιστούν.

5)     Τέλος οι δικαιούχοι ενημερώνονται αν πληρούνται όλα τα κριτήρια και στο τελευταίο βήμα καλούντα να δηλώσουν αν αποδέχονται το κοινωνικό μέρισμα.

Απαντώντας σε ερώτηση εξήγησε ότι όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, είναι και δικαιούχοι του Κοινωνικού μερίσματος και ότι  ο υπολογισμός θα γίνεται επί του φορολογητέου και όχι του τεκμαρτού εισοδήματος. Επίσης συμπλήρωσε ότι «όλοι οι δικαιούχοι που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και έχουν τεκμαρτό, είναι de facto δικαιούχοι».

Δίνεται η δυνατότητα σε όλους να μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος κατ’ αρχήν να δουν, αν είναι δικαιούχοι εξήγησε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας στον ΑΝΤ1 απαντώντας αναλυτικά σε ερωτήματα που τίθενται αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα.

https://www.youtube.com/embed/vm48k4P34Ds

«Πάμε να καλύψουμε από τα κάτω προς τα πάνω τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. Όσο πηγαίνουμε προς τα πάνω στις εισοδηματικές κατηγορίες είναι πιθανό να εμφανίζονται προβλήματα οριακών καταστάσεων» είπε ο κ. Καρελλάς εκτιμώντας ότι δεν θεωρεί ότι «το πρόβλημα της φιλοξενίας είναι τόσο μεγάλο στις χαμηλότερες κλίμακες που επιδιώκουμε να τους καλύψουμε 100%».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL