Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Χ. Βερναρδάκης: Στις πλάτες μιας καταστροφής δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται πολιτική σπέκουλα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Βερναρδάκης: Στις πλάτες μιας καταστροφής δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται πολιτική σπέκουλα (Video)

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ο κ. Βερναρδάκης εξήγησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τις τρύπες μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής, οικιστικής καταστροφής  που έχει συμβεί σε όλη τη χώρα και σε όλα τα επίπεδα πρόσθεσε.

"Η χώρα παρελήφθη σε κατάσταση ακραίας καταστροφής χωρίς εργαλεία χρηματοδότησης, χωρίς κράτος, χωρίς δημόσια διοίκηση, χωρίς στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και επιπλέον πρέπει να διαχειριστούμε τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής κρίσης". «Προφανώς πρέπει να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις και να μην καλύψουμε τίποτα».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα σε μια εβδομάδα να έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά έργα υποδομής που έχουν καταστραφεί για παράδειγμα να ανοίξουν οι δρόμοι» είπε ο κ. Βερναρδάκης υπογραμμίζοντας ότι «πέρα από τα άμεσα μέτρα, «στόχος της κυβέρνησης είναι να δει συνολικά την περιοχή, την παραγωγική, περιβαλλοντική, οικιστική συγκρότηση της περιοχής.

Ενώ όπως υποστήριξε και συνολικότερα θα «πρέπει να φτιάξουμε πόλεις σωστά οργανωμένες» γιατί δεν είναι μόνο η  Μάνδρα αλλά και άλλες πόλεις πάνω σε ρέματα. «Είναι ιστορική η ευθύνη του πολιτικού και τοπικού συστήματος εξουσίας καθώς τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα του μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

 «Όταν έχουν χωροθετηθεί πόλεις, εμπορικές δραστηριότητες, ξενοδοχεία πάνω σε ρέματα τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι θα πρέπει πρώτα να διαχειριστούμε απ’ όλα την καταστροφή και μετά να ξαναδούμε από την αρχή την ανασυγκρότηση αυτών των περιοχών. Απαιτείται «μια εκ βάθρων παραγωγική, χωροταξική, περιβαλλοντική και οικονομική ανασυγκρότηση των περιοχών αυτών» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Πρόσθεσε τέλος ότι «στόχος της επικοινωνιακής επίθεσης της Ν.Δ. με αφορμή την καταστροφή είναι να πληγεί η Περιφερειάρχης Αττικής και όχι άμεσα η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι «προφανώς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Στις πλάτες μιας καταστροφής δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται πολιτική σπέκουλα».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL