Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Η κοινωνία φέρνει αλλεργία στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κοινωνία φέρνει αλλεργία στη Ν.Δ.

Το πάθημα των πυρκαγιών, όταν οι υψηλοί τόνοι της γύρισαν μπούμερανγκ, θέλησε να αποφύγει η Ν.Δ. Φόρεσε λοιπόν το προσωπείο της ήρεμης δύναμης, που υποτίθεται ότι δεν εκμεταλλεύεται πολιτικά την τραγωδία στη δυτική Αττική, αλλά ως υπεύθυνη δύναμη σπεύδει να μελετήσει με τη βοήθεια επιστημόνων -τι; όσα διέπραξε επί δεκαετίες;- ώστε να καταλήξει σε προτάσεις.

Φευ! Όπως το καλοκαίρι σήκωναν τον κόσμο στο πόδι -από τις ξαπλώστρες και τα παραδείσια νησιά τους- ρωτώντας πού είναι ο πρωθυπουργός, έτσι και χθες, το ένα μετά το άλλο τα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ., ακόμα και μέσα στη Βουλή, έθεσαν θέμα γιατί ο πρωθυπουργός πήγε στη Σουηδία "εγκαταλείποντας τη χώρα σε τραγική κατάσταση εθνικού πένθους με τόσους νεκρούς και βιβλική καταστροφή"! "Πήγε στη Σουηδία" έλεγαν λες και πήγε να προϋπαντήσει τον Αϊ - Βασίλη και όχι να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής για τα Κοινωνικά Θέματα, για τη Δίκαιη Απασχόληση και την Ανάπτυξη...

Οι "γαλάζιες" κραυγές δεν αποκαλύπτουν μόνο την υποκρισία όσον αφορά, στην τραγωδία της δυτικής Αττικής. Αποκαλύπτουν κυρίως την αλλεργία της Ν.Δ. προς οτιδήποτε αφορά την κοινωνική προστασία, τα εργασιακά δικαιώματα, την καταπολέμηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας, που κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη, απλώς "παρατράβηξε"... Η αντίδραση της Ν.Δ. αποκαλύπτει την απόλυτη αδιαφορία της για την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, που έθεσε και ο Ζ.Κ. Γιουνκέρ, που ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τη Ν.Δ.

Διόλου περίεργο. Για ποια κοινωνική προστασία -και με ποια εργαλεία- να μιλήσει το κόμμα που θεωρεί "ηθικό δικαίωμα" τη φοροαποφυγή; Οι σχετικές δηλώσεις Γεωργιάδη έτυχαν της σιωπηρής κάλυψης ολόκληρης της ηγεσίας της Ν.Δ., νομιμοποιώντας πλήρως όλα αυτά τα ηχηρά ονόματα της εγχώριας ελίτ, που από χθες αποκαλύφθηκε ότι καταφεύγουν συστηματικά στους φορολογικούς παραδείσους εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν ξεκινήσει η "υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης" που η Ν.Δ. και η Κεντροαριστερά -που έχει πιει το αμίλητο νερό για το θέμα- επικαλούνται ως αιτιολογία για τη στάση των "πτωχών" επιχειρηματιών, που στερεί έσοδα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Όταν ξεκινά από την αντίληψη ότι οι ανισότητες είναι φυσιολογικές, είναι φυσιολογικό η Ν.Δ. να αντιμετωπίζει απαξιωτικά τη μετάβαση του πρωθυπουργού της χώρας σε μια διάσκεψη κορυφής, όπου μίλησε για αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου καθώς και για κοινωνική και εργατική νομοθεσία, που θα πρέπει να παρέχουν την απαραίτητη προστασία σε όλους. Ας το πει ευθέως, χωρίς να καπηλεύεται την τραγωδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL