Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Κάλυψη της Ν.Δ. στον Άδωνι για τη "φυσικότητα" της φοροδιαφυγής (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλυψη της Ν.Δ. στον Άδωνι για τη "φυσικότητα" της φοροδιαφυγής (Video)

«Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας» κάλυψε απόλυτα ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης στην ΕΡΤ, τον Άδωνι Γεωργιάδη για την χθεσινή δήλωσή του με την οποία αιτιολογούσε τη φοροδιαφυγή και τα Paradise Papers.

Το φυσικό και ηθικό δικαίωμα στη φοροδιαφυγή υπερασπίστηκε χθες με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωριγάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm»: «Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα».

Απόλυτα εναρμονισμένος με αυτό παρουσιάστηκε και ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης:

«Κάνουμε συζήτηση για τα Paradise, Panama Papers και δεν κάνουμε κουβέντα για το ότι υπερφορολογούμε τους επιχειρηματίες και φεύγουν;» δήλωσε αγανακτισμένος ανάγοντας σε μέγα εχθρό «το καθεστώς της υπερφορολόγησης των επιχειρηματιών».

Το ίδιο υποστήριξε νωρίτερα αιτιολογώντας τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Βλάσης «Είναι παράλογο ότι ισχύει;» «αν η φορολογία ήταν χαμηλή θα έψαχνε κανείς να φύγει έξω;»

Πιστή στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού η Ν.Δ. προασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των πλουσίων που ταξικά εκπροσωπεί. Οι μόνοι που πρέπει να φορολογούνται είναι όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Το γεγονός ότι αυτή ακριβώς η πολιτική εφαρμόστηκε όλα προηγούμενα χρόνια και δεν πείστηκαν οι επιχειρηματίες και κυρίως τα χρήματά τους να παραμένουν στη χώρα, είναι απολύτως αδιάφορο.

Κατανοητό να επιχειρούν να πείσουν για το «νόμιμο» και «ηθικό» της Μαρέβα Μητσοτάκη αλλά μια τόσο κυνική δήλωση υπέρ της φοροδιαφυγής να ανάγεται σε βασική πολιτική αρχή της Ν.Δ. μαρτυρά για άλλη μια φορά την απόλυτη προσήλωση στις επιταγές του ακραιφνή νεοφιλελευθερισμού που προασπίζεται ο Κ. Μητσοτάκης που απροκάλυπτα πλέον μοιάζει να ομολογούν ότι αν θέλουν κράτος οι πληβείοι θα πρέπει μόνοι τους να το πληρώνουν!

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL