Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Διαπλοκή και με εγκληματικά κυκλώματα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαπλοκή και με εγκληματικά κυκλώματα;

Το θέμα του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Docoumento” και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους με πρόσωπα που εμπλέκονται σε κυκλώματα με εγκληματική δράση είναι εξόχως σοβαρό. Και είναι τόσο σημαντικό επειδή -επιπλέον- έως σήμερα η Ν.Δ., ως κόμμα, αποφεύγει να τοποθετηθεί!

ΕΙΝΑΙ σοβαρό διότι οι συνακροάσεις στις οποίες συνομιλεί έγιναν με νόμιμο τρόπο, με εντολή εισαγγελέα, για τη διερεύνηση εγκληματικών κυκλωμάτων. Όταν ο Λ. Αυγενάκης μιλά σε αυτό τον τόνο με καταδικασμένους για εκβιασμό, λαθρεμπόριο, ξέπλυμα, κάνει ρουσφέτια ή δέχεται δώρα, ενώ οι φρουροί του εμπλέκονται με την ίδια εγκληματική ομάδα,ο αρχηγός του κόμματος οφείλει εξηγήσεις για επιπλέον έναν λόγο: διότι από τις συνακροάσεις φέρεται εμπλεκόμενος και ο επικεφαλής ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ οι συγκεκριμένοι διάλογοι περιλαμβάνονται ως στοιχεία σε δικογραφία, η αμφισβήτηση ακόμα και της ύπαρξής τους σημαίνει πανικό και δειλία όταν αφορούν πολιτικό με βαρύνουσα θέση στο κόμμα του. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον αρχηγό τής Ν.Δ., καθώς λίγες μέρες πριν αποπέμφθηκε πυξ λαξ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η βουλευτής Κ. Παπακώστα διά ασήμαντον αφορμή.

ΔΙΟΤΙ, σε παρέμβασή της στο κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσουν οι “κοκορομαχίες” που είναι άσχετες με τα νομοσχέδια που συζητούνται. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είχε μία από τις γνωστές του κόντρες με τον Π. Καμμένο για τον Β. Μαρίνακη(!), εξέλαβε την τοποθέτησή της ως προσωπική επίθεση και ζήτησε τη διαγραφή της!

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ του Κ. Μητσοτάκη, που πρόσφατα υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα κι αν δεν υπάρξουν εξηγήσεις, η ηγεσία της Ν.Δ. θα βρεθεί κατηγορούμενη για υποκρισία και ανομία.

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν είναι προσωπικό, που αφορά δηλαδή αυστηρά και μόνο τον Λ. Αυγενάκη. Διότι, όπως προκύπτει από τις συνακροάσεις, αυτός χρησιμοποιούσε το πολιτικό του πόστο και υποσχόταν παράνομες εξυπηρετήσεις, που μόνο σε συνεργασία με την ηγεσία του κόμματός του θα μπορούσε να πραγματοποιήσει. Και επειδή η Ν.Δ. δεν είναι ιδιόκτητη εταιρεία του Κ. Μητσοτάκη, όσοι δεχτούν να καλύψουν αυτή την ιστορία θα αναλάβουν μεγάλο μέρος τής ευθύνης για τον εκφυλισμό του κόμματός τους.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ οφείλει και η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς από τις συνακροάσεις προκύπτει σοβαρό θέμα για το λιώσιμο και την εμπορία πολυτίμων μετάλλων που προέρχονται από τα τάματα των πιστών και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιες τσέπες καταλήγουν τα τιμήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL