Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
AVGILEAKS / Tρί-ποντα στο... House of cards
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

AVGILEAKS / Tρί-ποντα στο... House of cards

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην Κεντροαριστερά για πολλούς αναλυτές είναι μια διαδικασία που αφορά λίγους.

Διαφωνώ κάθετα! Μας αφορά όλους. Δηλαδή δεν ξέρω. Στην αρχή μπορεί και να αφορούσε λίγους αλλά τώρα πλέον μας αφορά όλους. Και τη διαφορά την έκανε ο Αποστόλης Πόντας, ένας από τους (οκτώ, εφτά, δέκα, δεν ξέρω πόσοι είναι πλέον) υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Αποδεικνύοντας ότι ανήκει στην κατηγορία των “αξεπέραστων” πολιτικών που τολμάνε. Ποιος άλλος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, θα τολμούσε να παίξει έναν ρόλο που έβαλε τη σφραγίδα του ο Κέβιν Σπέισι.

Ανήκει πλέον στην ξεχωριστή ομάδα πολιτικών, στην κατηγορία “Ποιος να συγκριθεί μαζί μου”!

Όλοι οι πτωχοί σε επικοινωνιακές γνώσεις πίστευαν ότι έπεσε θύμα των συνεργατών του, όπως κι η Μελάνια Τραμπ που εκφώνησε τον λόγο της Μισέλ Ομπάμα επειδή βαριόντουσαν κάποιοι να γράψουν κάτι πρωτογενές.

Όχι, ο Απ. Πόντας δεν είναι κανένα αμερικανάκι με αυτή την έννοια. Δεν την πάτησε από τους συμβούλους του. Είναι πιο μπροστά. Το έκανε εσκεμμένα. Εν γνώσει του έκανε ένα σύνθετο μήνυμα, μπλέκοντας τον μύθο με την πραγματικότητα. Βάζοντας Carmina Burana στον μεταφρασμένο λόγο του οσκαρικού ηθοποιού.

Και το ερώτημα είναι: Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του; Πως θα απαντήσουν οι ανταγωνιστές του; Ποιες άλλες σειρές ή ταινίες θα χρησιμοποιηθούν;

Εμείς πάντως έχουμε μερικές προτάσεις. “Το Pulp Fiction” αρέσει και σε σαραντάρηδες και σε πιο νέους. Το “Όσα παίρνει ο άνεμος” έχει άρωμα ρομαντικής νοσταλγίας. Οι “Φρουροί της Αχαΐας” σε πιο ethnic χαρακτηριστικά πίστης σε παραδοσιακές καταστάσεις. Η “Στέλλα”, ο “Σπάρτακος” και ο “Μονομάχος” για δυνατές συγκινήσεις. Το “Star Wars” και το “Matrix” έχουν δυνατό μήνυμα για το μέλλον. Καλό είναι να αποφευχθούν, αν και δεν μου πέφτει ο λόγος, σποτάκια εμπνευσμένα από τους “Νονούς 1, 2, 3”, το “Χορεύοντας με τους Λύκους”, “Τιτανικός” και το “Jurassic Park”, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί νομίζω ότι δεν δένουν με το “Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL