Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Ούτε ακροδεξιό φίδι στον κόρφο του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Ούτε ακροδεξιό φίδι στον κόρφο του...

Το δόγμα «νόμος και τάξη» και η επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων αποδεικνύονται τα μόνιμα καταφύγια μιας προπαγάνδας τόσο χιλιοειπωμένης, που κανέναν δεν πείθει και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. έχουν βαρεθεί να ακούνε. Όλο και πιο σφιχτά αγκαλιάζεται με την ακροδεξιά η Ν.Δ.

Μια «ευχάριστη ατμόσφαιρα» αναγκαστικής ομοφωνίας επικρατεί στα εσωκομματικά της Ν.Δ. Απολύτως «δημοκρατικά», όποιος τολμά να ασκεί κριτική στον Άδωνι διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Αντίστοιχα, αυταρχικά, η «ειδικότητα στην ενημέρωση» δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντικειμενικότητας. Η αλήθεια είναι αποκλειστικό προνόμιο του Γ. Αλαφούζου και της Ν.Δ. και όποιος διαφωνεί αποπέμπεται, όπως το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει.

Τελευταία παίχτηκε η πρώτη είδηση της ημέρας για τη διαγραφή της κ. Παπακώστα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Αν ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπαιζε με αλλεπάλληλες συνδέσεις, για την πληρότητα της χολερικής «ενημέρωσης», και θα ήταν καλεσμένη σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ.

«Αριστερό τάγμα εφόδου που λειτουργεί ανεξέλεγκτο» και «καθοδηγείται από το ΣΥΡΙΖΑ» ανακάλυψε ο Β. Οικονόμου ότι είναι ο Ρουβίκωνας, αφού δεν συλλαμβάνονται ενώ είναι γνωστοί στις αρχές. Αν ζητά συλλήψεις ακόμα και για τα πλημμελήματα, πώς είναι σίγουρος ότι ο ίδιος θα διαφύγει με το υβρεολόγιο και τις απειλές που συχνά εκσφενδονίζει κατά των πολιτικών του αντιπάλων; «Τάγματα εφόδου της Αριστεράς δεν θα γίνονται για πολύ καιρό ανεκτά» είπε μεταξύ πολλών άλλων (Πέμπτη, ΕΡΤ).

https://www.youtube.com/embed/kkWogRKqt3Y?rel=0

Ο ΣΚΑΪ δεν απεργεί. Η προπαγάνδα οφείλει να είναι διαρκής και αδιάλειπτη, άλλως «πλήττεται η ενημέρωση». Συνεργοί στην απεργοσπασία του καναλιού υπήρξαν οι πρώην υπουργοί εργασίας Γ. Βρούτσης, Ανδ. Λοβέρδος και φυσικά ο κ. Γιαννακός, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις της ΕΣΗΕΑ για μη συμμετοχή σε απεργασπαστικές εκπομπές.

Οι «Αταίριαστοι» και πάντα ταιριαστοί δήλωσαν: «Αποφασίσαμε να μην απεργήσουμε», ωστόσο πρόκριναν ως μορφή απεργίας «να μην ανακοινώνουν τη δραστηριότητα της κυβέρνησης». Αποκλειστικά αντικυβερνητική και καθόλου αντιεργοδοτική η απεργία. Λες και κάνουν κάτι διαφορετικό καθημερινά στο κανάλι του Φαλήρου...

Ο κ. Βρούτσης, τιμώντας το πρώην αξίωμά του, συνθηματολόγησε «ο ΕΔΟΕΑΠ καταργήθηκε με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.» και «η κυβέρνηση κατήργησε το αγγελιόσημο». Όχι οι Σαμαροβενιζέλοι, που είχαν συμφωνήσει σε αυτό από το 2014... Τώρα που ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε θα τον ρωτήσει κανείς σε τηλεπαράθυρο, γιατί καταστροφολογούσε από δημόσια συχνότητα βοηθώντας στο σπάσιμο της απεργίας και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

https://www.youtube.com/embed/rKhyNkHVngw?rel=0

Ενώ ο συνδικαλιστής της «χολέρας» κ. Γιαννακός βγήκε να υποστηρίξει τον ρόλο τού εργατοπατέρα βοηθώντας «συναδελφικά» στο σπάσιμο της απεργίας άλλων εργαζομένων. (Τετάρτη, ΣΚΑΪ).

«Ο χαρακτηρισμός υποκριτής σας επιστρέφεται κ. Παπαδάκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, θυμίζοντας τη στάση του δημοσιογράφου τις μέρες της διαπραγμάτευσης. «Εσείς λέγατε επί έξι μήνες ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια και ότι διαλύουμε την ελληνική οικονομία» (Δευτέρα, ΑΝΤ1).

https://www.youtube.com/embed/FkOEopJZORk?rel=0

Μ. Σπυράκη: «Η καταλληλότητα Τσίπρα έπεσε την ημέρα που εξελέγη ως αρχηγός της Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης». Φανταστείτε σήμερα, έπειτα από τα «ήμουν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος», «γιατί γελάτε, κύριοι» και τον εξωγήινο που συνάντησε στον Υμηττό, που θα έχει φτάσει... (ΑΝΤ1).

https://www.youtube.com/embed/oAxdFCyb_Dg?rel=0

Δεν είναι λίγο υπερβολή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει συγγνώμη που θα στενοχωρήσει τον Δ. Οικονόμου επειδή θα πει τη γνώμη του; (ΣΚΑΪ)

«Όλη η κρατική επιχορήγηση πάει στα δάνεια» ισχυρίστηκε η Μ. Σπυράκη, θέλοντας να μας πείσει ότι η Ν.Δ. συντηρεί τα γραφεία της και ανταποκρίνεται στα έξοδά της με «αέρα»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL