Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Καμμένος: Η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει (Video)

Πλαφόν 1,1 δις το κόστος της συμφωνίας για τα F16 τόνιζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενώ διευκρίνισε ότι το κόστος θα ήταν 2,4 δις στην περίπτωση που θα αναβαθμίζαμε όλα τα αεροσκάφη.

Ειδικότερα για την συμφωνία, ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε «ότι κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Ν.Δ. έχει ψηφίσει την αναβάθμιση των F-16 «στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση επιτροπής εξοπλισμών, καταθέσαμε το letter of request και εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε αυτή την αναβάθμιση των F16 η οποία ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπερβαίνει 1,1 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί «μέρος ή όλο το ποσό αυτό, να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών διότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει αν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια στην πατρίδα μας».

Ειδικότερα για τα αντισταθμιστικά υποστήριξε ότι «δεν θα είναι όπως παλιά διάφορες συμβάσεις που αποκρύπτουν μίζες αλλά αυτά θα αφορούν οι εργασίες που θα γίνουν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία για τη συγκεκριμένη συμφωνία».

«Η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει» είπε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε "μην τους πλησιάζουν διάφοροι Πατεράκηδες είτε τους πολιτικούς, είτε τους δημοσιογράφους διάφροι ενδιάμεσοι οπλικών συστημάτων που πάνε στα γενέθλια εκδοτών και χειροκροτούν από κάτω για να δημιουργήσουν εντυπώσεις".  "Kάποιοι λειτουργούν στη χώρα μας ως dealer εμπόρων όπλων" ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

Για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα» προσθέτοντας ότι στενοχωριούνται κάποιοι που κάνουν καριέρα στα τηλεπαράθυρα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κατ. Μπρ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο