Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ανεπίδεκτοι μαθήσεως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Τίποτα δεν έμαθαν από τα λάθη του Αντώνη Σαμαρά. Σαν να μην κατάλαβαν τι θύελλες έσπειραν πριν από μερικά χρόνια υιοθετώντας τη ρητορική ενός μικρού, περιθωριακού πολιτικού μορφώματος της φασιστικής Δεξιάς. Σαν να μην ήταν κι αυτοί παρόντες στον εκλογικό θερισμό του '12 και μετά του '15 όταν μετρούσαμε με φρίκη τα αυγά του φιδιού που έσκαγαν με κρότο μέσα στις κάλπες. Ήταν τότε που επαναλάμβαναν άκριτα ό,τι φοβικό κραύγαζαν οι “αγανακτισμένοι πολίτες” με τα μαύρα μπλουζάκια και τους μαίανδρους στα μπράτσα. Ανομία, εγκληματικότητα, αναρχία, χάος και ανασφάλεια φώναζαν οι “παναγιώταροι” στα κανάλια και τα παπαγάλιζαν οι “σαμαράδες” απευθυνόμενοι σε τρομαγμένους νοικοκυραίους μπας και μαζέψουν καμιά ψήφο του φόβου και της συμφοράς. Τα αποτελέσματα τα είδαν μα δεν τα εκτίμησαν. Δεν μέτρησαν οι “σαμαράδες” πως με τα “άβατα” και τα “γκέτο” τάισαν και ψώμωσαν το κτήνος που έκρυβαν κάτι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις ντουλάπες τους και τελικά προτίμησαν να αναθέσουν το ξεβρώμισμα των πόλεων και την επιβολή της τάξης στους πραγματικούς νταήδες των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Επιμένουν να παρουσιάζουν στην πρώτη ευκαιρία που τους δίνεται την Αθήνα και τη χώρα γενικότερα βυθισμένη στο σκοτάδι της ανομίας όπου κυβερνούν ανεξέλεγκτες συμμορίες, αιμοσταγείς κουμπουροφόροι και κουκουλοφόροι ιππότες της Αποκάλυψης. Και τα εδάφη της ανομίας να ξεκινούν στο αφήγημά τους από τα αγαπημένα τους Εξάρχεια και να επεκτείνονται ως εκεί που ακούν να πέφτει η πρώτη πιστολιά του κοινού ποινικού δικαίου μπας και τρομάξει ο ήσυχος άνθρωπος κυρ Παντελής της διπλανής πόρτας. Κι αυτοί σαν τροχιοδεικτικά βλήματα να δείχνουν μονότονα και επαναλαμβανόμενα προς την πλευρά της άχρηστης, ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης που επιτρέπει σε ανεξέλεγκτους εγκληματίες να μπαίνουν σαν πελάτες σε δικηγορικά γραφεία και να δολοφονούν δικηγόρους. “Δεν υπάρχει κράτος” σου λένε και σου ξαναλένε θαρρείς και λένε τίποτα διαφορετικό από τους άλλους τους αυθεντικά σκληρούς που επιμένουν πως μόνο επί χούντας κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που οι “σαμαράδες” μας κουβάλησαν τους Αλβανούς στην Ελλάδα και γίναμε μπάτε σκύλοι αλέστε.

Αυτοί το βιολί τους. Εκεί. Να επενδύουν στον φόβο των νοικοκυραίων. Να τρέχουν πίσω από το αίμα και να φωνάζουν για “βία και ανομία εδώ και δυόμιση χρόνια” σαν να μην έμαθαν πως όταν οι νοικοκυραίοι νοσταλγούν την “τάξη” ξέρουν πού να απευθυνθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL